Gazete Vatan Logo

İzsiz göğüs büyütme estetiği mümkün!

Sadece 2 cm’lik kesilerle yapılan ve yara iyileşmesine bağlı olarak işlem sonunda hemen hemen hiç iz bırakmayan meme büyütme estetiği hakkında açıklamalarda bulunan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kimlerin bu işlemden faydalanabileceğini anlattı.

İzsiz göğüs büyütme estetiği mümkün!

Göğüs güzelliği, kadınlarda özgüveni artıran en önemli estetik öğelerden birisidir. Meme büyütme ameliyatı ise kadınları en mutlu eden plastik cerrahi ameliyatlarının başında geliyor. Bu ameliyat genelde küçük göğüslere sahip kadınlar, göğüslerinde asimetri olan kadınlar ya da doğum, kilo kaybı gibi nedenlerle göğüslerinde bozulmalar olan kadınlar tarafından talep ediliyor. Plastik cerrahi uygulamaları ile göğüslerin dolgunluğu artırılabiliyor, simetrisi düzeltilebiliyor, doğum sonrası kaybedilen meme dokusu ve hacmi düzeltilebiliyor.

Eğer memenin hacmi yerinde ama sarkıklık söz konusu ise yalnızca meme dikleştirme ameliyatı yapılması yeterli olabilir. Ancak hem hacim kaybı hem de sarkma varsa o zaman meme büyütme ile birlikte meme dikleştirme ameliyatı da yapılması gerekir. Günümüzde plastik cerrahların çoğu genellikle iki operasyonu aynı anda yapmayı tercih ediyor. Seçtiğiniz cerrahınızın tercihine göre ayrı ayrı da yapılabilir.

İdeal boyut nasıl belirlenir?

İdeal meme büyüklüğü kişinin boy, kilo ve genel vücut yapısı göz önüne alınarak hesaplanır. Kişinin boyunun uzunluğu, göğüs kafesi şeklinin dar ya da geniş olması, var olan göğüs dokusunun büyüklüğü gibi faktörler de hesaplama esnasında göz önünde bulunur. Meme boyutu hesaplanırken amaç taşınması kolay, vücudun genel hatlarıyla uyumlu, doğal görünen meme boyutuna ulaşmaktır.

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası iyileşme süresi ise kişinin genel sağlık durumu, uygulanan teknik, alkol ve sigara kullanımı gibi kişinin genel yaşam tarzı ve yine cerrahın verdiği tavsiyelere sağladığı uyuma göre ameliyat sonrası iyileşme süresi değişiklik gösterir. Örneğin meme implantının göğüs kasının altına ya da üstüne konulması veya cerrahi kesinin yapıldığı yer gibi faktörler de iyileşme süresinde etkili rol oynar.

Göğüs güzelliği kadınlarda en önemli estetik ögelerin başında gelir. Doğal meme şeklinden memnun olmayan ve genel sağlık durumu iyi olan her kadın plastik cerrahinin sunduğu imkanlardan faydalanabilir. Günümüzde meme büyütme estetiği başarı oranı en yüksek olan ve tüm dünyada en sık uygulanan estetik cerrahi türlerinin başında yer alır.

Haberin Devamı