Gazete Vatan Logo

Sadece 270 santim!

Gitikçe yoğunlaşan trafik, yakıt ve otopark problemleri Daimler Grubu'nu yatırıma yöneltti. Grup, minik otomobil Smart'ı yeniden yaratıp kasımda yollara indiriyor.

Sadece 270 santim!

Avrupa ’nın en genç otomobil markası olarak şehiriçi otomobil kullanımının ideal alternatifi Smart’ın yenilenen 2 kişilik ”fortwo” ve 4 kişilik ”forfour” modelleri Berlin’de ilk kez dünyaya tanıtıldı. Ekim 1997’den bu yana Hambach'da üretilen Smart’ların yenilenmesi için grup tesise 200 milyon euroluk yatırım yaptı. Daimler, global pazarda yükselen lüks küçük otomobil pazarından payı artırmayı hedefliyor.

FİYATI HENÜZ BELİRLENMEDİ

Daimler AG CEO’su Dr. Dieter Zetsche ’nin tanıtımını yaptığı yeni nesil Smart kasımda Avrupa’da satışa çıkacak. Türkiye ’ye ithalat tarihi ve fiyatı henüz kesinleşmeyen aracın mevcut fortwo kasası 43.4 bin TL’den satılıyor. Yeni Smart fortwo ve forfour farları, ön konsoldaki havalandırma sistemleri ve özgün tasarımları ile dikkat çekiyor. İki araç da arka bölümlerine yerleştirilen motorları ile şehiriçi trafikte oldukça çevik çözümler sunmayı amaçlıyor.

UZUNLUĞU SADECE 2.7 METRE

Artan güvenlik ihtiyaçlarına rağmen 2,69 m uzunluğu değiştirilmeden geliştirilen yeni smart fortwo ve forfour tüketicilere artık daha fazla alan, renk, donanım ve eğlence fırsatları sunuyor. Araçlarda standart sunulan yüksek süratte savrulmayı engelleyen yan rüzgar asistanı (crosswind assist), ESP ve sürücüyü sesli olarak uyarabilen çarpışma önleme asistanı, şerit takip yardımcısı (opsiyonel) güvenlik ekipmanlarından bazıları.

KİŞİYE ÖZEL OLACAK

Haberin Devamı

Smart’larda passion, prime ve proxy olmak üzere 3 konsept seçeneği sunulacak. Bu sayede araçlar özellikle iç mekanda kullanıcının tercihlerine göre kişiselleştirilebiliyor. Otomobillerde yeni geliştirilen 3 silindir 999 cc 71 bg ve 898 cc 90 Bg’lik benzinli motorlar yer almakta. Dünyada 46 ülkede satılan Smart’lardan bugüne kadır 1.5 milyon adetten fazla üretildi. 2013’te elektrikli smart Almanya'da pazar lideri oldu. 2014 başında ise smart fortwo Çin'de arka arkaya beşinci kez "Yılın MICROCAR"ı ünvanını kazandı.