Gazete Vatan Logo

Rus Dışişleri'nden Kore zirvesi hakkında açıklama

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in sınırda yaptıkları tarihi zirveye ilişkin bir açıklama yayınlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın iki ülke arasında fiili işbirliği kurulması için katkı sunmaya hazır olduğunu belirtti.

Rus Dışişleri'nden Kore zirvesi hakkında açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tarihi zirve, Seul ve Pyongyang tarafından ulusal uzlaşı sağlanması ve çeşitli temaslar kurulması yönünde atılan önemli bir adım olarak nitelendirildi.

Kore zirvesi sonucunda kabul edilen Panmunjom deklarasyonunda yer verilen anlaşmaları olumlu bulduklarını kaydeden bakanlık, "Demiryolu, elektrik enerjisi, gaz alanlarında ve diğer alanlarda üçlü işbirliğinin geliştirilmesi yoluyla Kuzey Kore ve Güney Kore arasında fiili işbirliği kurulmasını sağlamaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Bakanlık, tarihi zirvenin nükleer sorun dahil olmak üzere Kore yarımadasındaki tüm sorunların çözümü için tarafların diplomatik süreci yoğunlaştırma niyetini ortaya koyduğuna da dikkat çekerken açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı: "Kore yarımadasında çözüm için Rusya ve Çin'in yol haritası dahilinde ilgili ülkelerle çaba sarf etmeyi sürdüreceğiz. Bu çalışmanın Kuzeydoğu Asya'da barış ve güvenlik sistemi kurulmasını hedefleyen çok uluslu müzakerelerin yeniden başlamasını sağlayacağı düşüncesindeyiz."

Haberin Devamı