Gazete Vatan Logo

Rolüm için dört kilo aldım

Bir Deniz Hikayesi’nde Reyhan karakteriyle ekrana gelen Başak Parlak diziye nasıl hazırlandığını ve şehir dışında çekim yapmanın nasıl olduğunu anlatarak “Şehir dışında çalışmak istemiyordum. Çünkü ailemi, kedimi ve İstanbul’u çok özlemiştim. Ama Bir Deniz Hikayesi için bir istisna yaptım” diyor.

Rolüm için dört kilo aldım

Bir Deniz Hikayesi’nde izleyicileri neler bekliyor desem ne söylemek istersiniz?

İzleyicileri sıcacık bir aile hikayesi bekliyor. Deniz, Bozburun’da babasıyla yaşayan ve annesinin öldüğünü zanneden bir çocuk. Hakan’ın en yakın arkadaşı Ahmet’in kız kardeşi Reyhan ona bir bakıma annelik yapıyor. Fakat Deniz’in annesi Zeynep’in aslında ölmediği ortaya çıkıyor. Zeynep’in tesadüfen Bozburun’a gelişiyle, başta Deniz olmak üzere, herkesin hayatları alt üst oluyor.

Dizi için uzun bir hazırlık yapmanız gerekti mi?

Bir Deniz Hikayesi için geçirdiğim hazırlık dönemi, şimdiye kadar ki hazırlık dönemlerimin en zevklisiydi. Yönetmenimiz, Reyhan karakteri için kilo almamı istedi. Canımın istediği herşeyi yiyebilme özgürlüğüm vardı ve rolüm için dört kilo aldım.

Dizinin klişe bir hikaye olması eleştirilerine ne diyorsunuz?

Genel hikayeye bakıldığında klişe olduğu eleştirilerinin gelmesi çok doğal. Çünkü hikaye eski Yeşilçam filmleri tadında. Aslında hikayeyi okuduğumda beni çeken de bu oldu.

Tabii ki dizinin içindeki her karakterin kendine ait birer hikayesi de var. Yani ana hikaye etrafında bir sürü başka hikaye var. Bunun diziyi klişe olmaktan çıkaracağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Şehir dışında çekim yapmak nasıl?

Geçen sezon Sevdam Alabora için Köyceğiz’de çalışmıştık. Bir süre şehir dışında çalışmak istemiyordum. Çünkü ailemi, kedimi ve İstanbul’u çok özlemiştim. Ama Bir Deniz Hikayesi için bir istisna yaptım.

İyi ki de yapmışım. Bir aydır Bozburun’da çalışıyoruz. Burası müthiş bir yer, burada olduğum her günden keyif alıyorum.

Reyhan, bugüne kadar canlandırdığınız rollerden ne kadar farklı?

Reyhan sanırım şimdiye kadar oynadığım en iyi, en temiz kalpli kız. Hayata çok pozitif yaklaşan, iyi niyetli ve sevgi dolu bir kız. Bazı insanların kalbinde nefret barınmaz.

Reyhan da tam olarak böyle bir kız. Kimseyle ilgili kötü bir şey düşünmüyor, insanları yargılamadan önce anlamayı deniyor. Doğurmadığı bir çocuğu kendi çocuğu gibi seviyor. Önceliği hep sevdiği insanlar.

Oyunculuk benim ilk aşkım

12 yaşında oyunculuğa başladım. İlk aşkım. Bir yandan okula gidip bir yandan sette çalışıyor olmak zordu elbette. Bu sayede kendi ayakları üzerinde durabilen, özgüveni yüksek biri olarak büyüdüm. Tüm bunlar şu an olduğum kişi olmamı sağladı.

Haberin Devamı

Diziyle ilgili beklentiniz nedir?

Açıkçası reyting işlerinden pek anlamıyorum. İçinde yer alacağım projeleri de tutar mı tutmaz mı diye değerlendirmiyorum.

Biraz gönlümün getirdiği yere gidiyorum. Diziyle ilgili beklentim, ilk bölümü izledikten sonra, “Evet, başarmışız, hikayenin sıcaklığını ekrana yansıtabilmişiz’ diyebilmek.

Çocuk yaştan beri sektörde ve setlerde büyümüş biri olmak nasıl bir his peki?

12 yaşımda başladım oyunculuk yapmaya. Oyunculuk ilk aşkım. Tabii ki bir yandan okula devam edip bir yandan da sette çalışıyor olmak kolay değildi. Çok fazla yoruluyordum ve odak noktam dağılıyordu. Okuldan kalan vaktim genelde sette geçiyordu. Bazen okulda geçmesi gereken vaktim de sette geçebiliyordu. Ama bu sayede özgüveni yüksek ve kendi ayakları üstünde durabilen ve sorumluluk alan bir çocuk olarak büyüdüm. Bu şu an olduğum kişi olmamı sağladı.

Haberin Devamı

Oyunculukta mutlaka yapmam gerek dediğiniz şeyler neler?

İçinde yer aldığım her proje bana başka şeyler katıyor, başka şekillerde geliştiriyor.

Bunun sonu yok. Kendi çıtamı her seferinde biraz daha yükseğe koyuyorum. Mutlaka yapmam gerek dediğim şeyler yok. Bunun beni fazla yönlendireceğini düşünüyorum. Hayatımda sürprizlere de yer kalsın istiyorum.

Bugüne kadar her istediğinizi elde ettiniz mi?

Her istediğini elde etmiş biri var mı gerçekten? Ben pek sanmıyorum. Olması ve gerçekleşmesini istediğim bir sürü şey için çabalıyorum, çalışıyorum. Her zaman elde edilebilecek daha iyi şeyler, hayal edilebilecek daha büyük başarılar olacaktır.

Kendimi seviyorum

Kendinizle ilgili değiştirmek istediğiniz bir şey var mı?

Kendimi bu halimle seviyorum, ya da kendimi kabullendim de diyebiliriz. Ama sabahları en azından bir parça yaşam sevinciyle uyanabilsem şahane olurdu.

Şansınız olsa kim gibi olmak istersiniz?

Şansım vardı ve kendim oldum. Bence herkes kim olacağına kendisi karar verir. Yani birisi gibi olmak istemezdim.

Haberin Devamı