Gazete Vatan Logo

Putin'den Yunanistan'a yardım açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Moskova'da düzenlenen toplantı kapsamında iki ülke arasındaki 2015-2016 yılları eylem planını imzaladılar. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan'ın Rusya'dan mali yardım talep etmediğini bildirdi. Putin: “Rusya, Yunanistan'a ortak projelerin gerçekleşmesi için kredi verebilir”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Moskova'da düzenlenen görüşmesinde, Yunanistan'ın "Türk Akımı" boru hattı projesi sayesinde en önemli enerji dağıtım merkezlerinden biri haline gelebileceğini kaydetti. Putin, bunun Atina'nın ekonomik yapısını da ilgilendirdiğini belirtti.

Aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı ve Yunanistan Başbakanı, Zafer Bayramı'nın 70 yılına ilişkin ortak bildirimini imzaladılar. Görüşme sonrasında 2016 yılında Yunanistan'da Rusya Yılı ve Rusya'da Yunanistan Yılı düzenlenmesine ilişkin ortak memorandum imzalandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Moskova'da düzenlenen görüşmesinde, Yunanistan'ın "Türk Akımı" boru hattı projesi sayesinde en önemli enerji dağıtım merkezlerinden biri haline gelebileceğini kaydetti. Putin, bunun Atina'nın ekonomik yapısını da ilgilendirdiğini belirtti. Putin şunları söyledi: "Tabi ki, Türk Akımı olarak adlandırdığımız büyük altyapı projesini de masaya yatırdık. Bu proje Rus gazının Balkanlara, hatta İtalya ve Orta Avrupa ülkelerine gönderilmesini sağlayacak kilit proje niteliğindedir.

Bu güzergâh Avrupa'nın yakıt ihtiyacını karşılayacak, Yunanistan ise kıtanın en önemli enerji dağıtım merkezi haline gelecek ve Yunan ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır." Putin: “Rusya, Yunanistan'a ortak projelerin gerçekleşmesi için kredi verebilir" Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan'ın Rusya'dan mali yardım talep etmediğini, fakat Rusya'nın ortak projelerin gerçekleşmesi için kredi verebileceğini kaydetti.

Putin gazetecilere yaptığı açıklamalarda, "Konu yardımdan değil, mali alanda belirli büyük projelerde yapılacak işbirliğinden ibaret" dedi. Putin şu şekilde devam etti:

Haberin Devamı

"Yunanistan bizden hiçbir talebi olmadı. Biz ekonominin farklı sektörlerindeki işbirliği konularını görüştük. Başta enerji sektöründeki büyük projeleri ele aldık ve bu projeler çerçevesinde Yunanistan'a kredi sağlayabiliriz. Eğer Yunanistan'a gelir sağlayacak büyük bir projeyi hayata geçirirsek, Yunanistan bu gelirlerden kredilerini ödeyebilir." Putin, Yunanistan'ın "Türk Akımı" projesine dahil olması halinde Yunan ekonomisinin gaz transiti için her yıl 100 milyonlarca euro kazanacağını vurguladı.

Haberin Devamı