Gazete Vatan Logo

Protestolar şiddetleniyor

Venezuela’da muhalefetin Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine karşı düzenlediği protesto gösterilerinde şiddet artıyor.

Protestolar şiddetleniyor

Yaklaşık iki haftadır süren sokak gösterilerinde iki kişinin daha vurulduğu açıklandı. Çarşamba gecesi yaşanan gösterilerde 36 yaşında bir erkek ve 14 yaşında bir gencin vurularak öldürüldüğünü bildirdi. Böylece protestolar boyunca hayatını kaybedenlerin sayısı dörde yükseldi. Lara Eyaleti Valisi Henri Falcon, iki kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı çatışmadan, paramiliter grupların sorumlu olduklarını açıkladı. Falcon, bu kişilerin protestocuların arasına karışarak kargaşaya yol açtıklarını ve sivillere ateş açtıklarını öne sürdü. Protesto gösterilerinde 12 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Ülkedeki protesto gösterileri, Yüksek Mahkeme’nin meclisin yetkilerini elinden alma kararının ardından patlak vermişti. Mahkeme kararını geri çekse de protestocular mahkeme üyelerinin görevden alınmasını talep ediyor.

Maduro’ya yumurta yağmuru

Gösterilerin başlamasından bu yana ilk kez halkın arasına karışan Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Bolivar eyaletine bağlı San Felix Kasabası’nda öfkeli kalabalığın arasında kaldı. Guyana bölgesinin İspanyol hakimiyetinden kurtarıldığı 1817’deki San Felix Muharebesi’nin yıldönümü nedeniyle bölgeyi ziyaret eden Maduro, aracından halkı selamlarken bir anda yumurta yağmuru altında kaldı. Ulusal televizyondan canlı yayınlanan tören sırasında korumaları Maduro’nun etrafında etten duvar örerken yayın akışı da kesildi. Protestonun ardından Maduro’nun hızlıca başkent Caracas’a doğru hareket ettiği belirtildi. Polisin eylemle ilgili 5 kişiyi gözaltına aldığı açıklandı.

Haberin Devamı