Gazete Vatan Logo

Pokemon avcıları dünyayı sallıyor

Pokemon Go dünyayı fena sardı. ABD’de Pokemon avlamak için otoyola atlayan bir kişi zincirleme kazaya sebep oldu, Bir kız ise Pokemon avlarken ceset buldu.

Pokemon avcıları dünyayı sallıyor

Cep telefonları ile tüm dünyada milyonların oynadığı Pokemon Go oyununun polisiye olaylara sebebiyet vereceğinden endişe ediliyordu. Bu endişe şimdiden gerçek oldu. ABD’nin Massachussets eyaletinde 26 yaşındaki Lamar Hickson isimli bir kişi, cep telefonunun kamerasından otoyolun ortasında gördüğü Pokemon’u avlamak isterken yola birden atlayınca zincirleme trafik kazasına sebebiyet verdi. Olayda büyük şans eseri ölen olmadı.

Köprüden düştü

Yine ABD’nin Wyoming eyaletinin Riverton şehrindeki bir nehir kenarında Pokemon avına çıkan 19 yaşındaki Shayla Wiggins, bu esnada nehir üzerinde yüzen bir cesetle karşılaştı. Meksika’da ise Pokemon yakalamak isteyen bir kişi köprüden düşerek hayatını kaybetti. Washington Post gazetesi, bu yeni çılgınlık yüzünden tehlikeli maceralara girişen kişilerin vücutlarında morluklar kırıklar oluştuğunu yazdı. Dünyanın dört bir yanında polis, Pokemon avcılarını dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İstanbul avcısı

İstanbul’da Pokemon’un ünlü karakteri Ash Ketchum’un kıyafetiyle Pokemon Go oynarken görüntülenen Berkay Yaşar isimli bu genç, tüm dünyada fenomen oldu. Twitter’da oyunun ulaştığı çılgınlık boyutunu anlatmak için en çok paylaşılan fotoğraflardan biri haline geldi.

Haberin Devamı

Sadece müşteriler...

ABD’de restoran ve cafeler, sokaktan gelip içeride Pokemon avlamak isteyen çılgınlardan bıktı. Çareyi kapılarına, ‘Sadece müşteriler Pokemon avlayabilir’ diye bir uyarı yazısı koymakta buldu.

Boğazda balık Pokemon

Türk oyunculardan birinin sosyal medyada paylaştığı fotoğrafta İstanbul Boğazı’nda avlanan balık Pokemon görülüyor.