Gazete Vatan Logo

Peşmerge komutanından flaş açıklama

Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) ilçesinde bulunan Peşmerge Güçleri Komutanı Albay Ahmet Gerdi, bölgede ilerleme kaydettiklerini belirterek, "Yanımızda getirdiğimiz ağır silahlarla teröristlerin hedeflerini sürekli bombalıyoruz. İlk günden itibaren bazı bölgelerde ilerleme kaydettik" dedi.

Gerdi, telefonda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kobani'de, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Halk Savunma Birlikleri'yle (YPG) "operasyon birimi" kurduklarını ve çatışmalara katıldıklarını ifade etti.

"IŞİD hedeflerini sürekli bombalıyoruz"

Kobani'deki durumun iyiye gittiğini aktaran Gerdi, şunları söyledi:

"Birkaç köyde terör örgütü IŞİD ile çatışmalarımız devam ediyor. Peşmerge ve YPG güçleri birlikte savaşıyor. Yanımızda getirdiğimiz ağır silahlarla teröristlerin hedeflerini sürekli bombalıyoruz. İlk günden itibaren bazı bölgelerde ilerleme kaydettik. Bütün taraflarla ortak bir operasyon hazırlığı içindeyiz. Çok yakında müjdeli haberler verebileceğimizi söyleyebilirim."

Peşmergenin şiddetli saldırıları üzerine IŞİD'in bölgeye yeni birlikler gönderdiği bilgisini paylaşan Gerdi, "IŞİD militanları, ciddi bir hareketlilik içinde. Kobani sınırına 500 militan daha getirdiler ve bize yönelik 4 ağır saldırı düzenlediler. Ancak yenilgiye uğrayarak geri çekildiler" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gerdi, Kobani'nin bazı bölgelerinin, IŞİD'in kontrolünde olduğuna işaret ederek, "Fakat koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının yardımıyla bu bölgeleri, terör örgütünün elinden alarak Kobani'yi kurtaracağız" ifadesini kullandı.