Gazete Vatan Logo

Paris katliamcısını YPG bıraktı, ÖSO yakaladı!

Fransa’daki Charlie Hebdo ve Paris saldırılarının planlayıcılarından Ebu Meryem, ÖSO tarafından Kuzey Halep’te yakalandı. Meryem’in, ABD ve YPG tarafından Rakka’da serbest bırakılan DEAŞ’lıların arasında olduğu ortaya çıktı

Paris katliamcısını YPG bıraktı, ÖSO yakaladı!

Fransa’yı 2015’te kana bulayan ve toplamda 152 kişinin hayatını kaybettiği Charlie Hebdo ve Paris saldırılarının planlayıcıları arasında olan DEAŞ’ın beyin isimlerinden ‘Abu Mariam’ (Ebu Meryem) kod adlı Faslı terörist Rachid Mahmood Fanouty, Kuzey Halep’te ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) birlikleri tarafından yakalandı.

Türkiye’ye geçecekti

ÖSO tarafından sorgulanan teröristin ABD ve YPG’nin Rakka’dan tahliye ettiği DEAŞ’lıların arasında olduğu ortaya çıktı. Rakka’dan ayrıldıktan sonra Türkiye’ye geçmeye çalışan Ebu Meryem’in sorgu görüntülerinin bir bölümü Suriye ve Irak’ta aşırılık yanlıları ve rejimin hak ihlallerini belgeleyen ‘Sound and Picture’ (Söz ve Resim) adlı organizasyon tarafından yayınlandı. Türkiye’ye geçmek için TSK destekli ÖSO’nun hakim olduğu Fırat Kalkanı bölgesine giren Ebu Meryem, burada ÖSO mensuplarının dikkati sayesinde ele geçirildi. DEAŞ’a 2013’te katıldığı öğrenilen teröristin güvenlik birimleri tarafından ilk olarak 2014’te Deyrezor kırsalındaki bir camide yaptığı konuşmayla fark edildiği bildirildi. Charlie Hebdo ve Paris saldırılarının beyni olduğu iddia edilen Ebu Meryem’in örgütte Suriye ve Fransa’da teröristlerle, Fransızca iletişimi yürütmekten sorumlu olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

152 kişinin ölümünden sorumlu

Ebu Meryem’in planladığı saldırılardan ilki 7 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşti. Said ve Cherif Kouachi kardeşler ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’teki ofisine otomatik tüfeklerle saldırdı. Saldırıda ikisi polis 12 kişi hayatını kaybederken 1 kişi yaralandı. 13 Kasım 2015’te ise Paris’in çeşitli bölgeleri, Bataclan tiyatrosu ve Fransa Stadyumu’nda gerçekleştirilen silahlı ve bombalı terör saldırılarında 8’i saldırgan, toplam 140 kişi hayatını kaybetti.