Gazete Vatan Logo

Pamir'den kötü haber geldi

Dün sabah 09:00 sıralarında kayboldu haberi gelen Pamir Dikdik, yan bahçelerinin havuzunda ölü bulundu.

Pamir'den kötü haber geldi

3,5 yaşındaki Pamir Didik'in cesedine yan bahçenin havuzunda cansız bedenine ulaşıldı...

Yan villanın havuzunu kontrol eden dalgıçlar küçük çocuğun cesediyle karşılaştı. Kötü haber Pamir’in ailesi kadar çalışmalara katılanları yasa boğdu. Küçük çocuğun cesedi havuzdan çıkarılarak bekleyen ambulansa konuldu.

Kötü haberi alan baba Serdar Dikdik fenalık geçirdi. Ayakta durmakta zorluk çeken baba, kollarına girenlerin eşliğinde yürüdü. Serdar Dikdik ,"Ben aşkıma ne diyeyim şimdi" diyerek gözyaşı döktü.



Pamir'in annesi, oğlunun cesedine sarılarak gözyaşı döktü.

Aralıksız süren çalışmalar neticesinde dalgıçlar tarafından Diddik ailesinin komşularına ait havuzda bulunan küçük Pamir’in cesedi, dışarı çıkartıldı. Gerekli incelemenin ardından cesedin Adli Tıp Kurumu’na kaldırılacağı belirtildi.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan ilk açıklama:









11:15
BABA DİKDİK: BU MAHALLEDEN ÇIKACAK
Baba Serdar Dikdik çalışmaları koordine eden yetkililere bilgi verdi. Aramaların mahalle içinde yoğunlaştırılmasını isteyen baba, "Çocuğun üzerinde tulum var. Ayakkabısı bile yok. Aramaları ormanlık alan yerine mahalle içinde yoğunlaştırın. Pamir akşam 19.00 gibi uyur. Şimdi gündüz. Ayaklandı. Kesin buralarda dolaşacak. Zekeriyaköylüler bu çocuk kesin bir bahçeye girdi. Evi kapalı olanlar varsa bir içeri seslenin. Hareketli çocuk sese gelir. Emlakçılar boş evleri bir kontrol edin. Eve girmiş kapı kapanmış olabilir. Herkes mahallesine baksın. Bu çocuk buralarda bir yerde çıkacak. Çocuk ağlamayı bilmiyor. Çocukta kırmızı tulum var. Casper hayalet gibi dolaşıyor. Kesin buralardan çıkacak" dedi.

11:00
Pamir için dün arama yapılan kuyunun suyu boşaltılıyor. Küçük çocuğun kuyuya düşmüş olma ihtimali tekrar değerlendiriliyor.

10:15
Köpeklerle beraber aramalara tekrar başlandı.


09:30
Sarıyer’deki evinden çıkan ve 24 saattir haber alınamayan Pamir için aramalar gece de sürdü. Sabah saatlerinde aramalarını bir süreliğine sona erdiren ekipler, yeniden aramalara başlamak için koordine oldu.

08:45
Yeni güne hazırlanan AKUT ekibi için basın mensuplarına bilgi veren Saydun Gökşin, "Aramalar dün 11.00’dan beri devam ediyor. Önce köpekli aramalar yapıldı. Sonra bütün alan jandarma ve STK’ların desteğiyle arandı. Şuan sadece köpekli arama yapılıyor. Bu sabah şu kararı verdik daha çok patika araması yapacağız. Pamir’in yürümesinin daha kolay olduğu yerleri tarayacağız. Saat 10.00’da köpeklerin alandan gelmesinden sonra tekrar aramalarımıza devam edeceğiz" dedi.

08:30

"ŞU ANDA HERKES ALARMDA"


Bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Çok değişik ihtimaller söz konusu biraz önce, yapılan bir toplantı sonrası jandarma komutanının bilgisi üzerinde durmak lazım. Olay bir kaybolmadır. Her tarafa çok detaylı bir şekilde bakılarak, bölgede didik didik arama çalışması yapılıyor. En büyük dileğimiz yavrumuzun kısa sürede bulunmasıdır. Şu anda herkes alarmda. Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyor. Bir taraftan da aile ile yakından ilgileniliyor. Burada herhangi bir sıkıntı söz konusu değil" dedi.





07:20
Pamir Dikdik’i bulmak için, Avrupa Yakası’ndan Sorumlu Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Nebioğlu tarafından kriz yönetimi toplantısı yapıldı. Toplantıda arama yapılacak bölgeler kararlaştırıldı. Toplantının ardından da bölgeye sevk edilen 2 komando taburu ve sualtı arama ekibinden oluşan 350 jandarma, 200 kişilik 20 sivil arama ekibi ormanlık alana dağılarak arama çalışmalarını sürdürdü. Gece saatlerinde de devam eden arama çalışmalarına çok sayıda gönüllü vatandaş katıldı. Bölgeye kurulan Sarıyer Belediyesi’ne ait mobil büfeler görevlilere, vatandaşlara çay, yiyecek ve içecek dağıttı.

PAMİR GECE BOYU ARANDI
3,5 yaşındaki Pamir Dikdik’i, arama çalışmaları gece de devam etti. Aramalara, 2 komando taburu ve sualtı arama ekibinden oluşan 350 jandarma ile 200 kişilik 20 sivil arama ekibi katıldı.






Haberin Devamı