Gazete Vatan Logo

Bütün İstanbul onu arıyor!

Sabah saatlerinde, Sarıyer Zekeriyaköy’deki evinden çıkan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik her yerde aranıyor. Arama çalışmalarına Jandarma, itfaiye ve belediye ekipleri devam ediyor.

Bütün İstanbul onu arıyor!

Sabah anne-babası uyurken evden çıkan ve bir daha da haber alınamayan 3,5 yaşındaki Pamir için Zekeriyaköy halkı seferber oldu. Polis jandarma, AKUT, itfaiye ve belediye ekiplerinin katıldığı termal kameralarla, helikopter desteğiyle yapılan arama çalışmaları sabaha kadar aralıksız sürdü.

Sarıyer Zekeriyaköy’deki evinden sabah saatlerinde çıkan 3,5 yaşındaki Pamir D.

her yerde aranıyor. Arama çalışmalarına Jandarma, AKUT, itfaiye ve belediye ekipleri devam ediyor. Sarıyer Zekeriyaköy Fesleğen Sokak’taki evinden anne ve babası uyurken tek başına çıkan 3,5 yaşındaki Pamir D.’den haber alınamıyor. Saat 09.00 sıralarında çocuğunun evde olmadığını farkeden baba Serdar D. olayı polise ve jandarmaya bildirdi. Babanın ihbarıyla olay yerine gelen jandarma ekipleri küçük Pamir’i bulmak için çalışma başlattı. Önce yakın alanlar arandı. Daha sonra ormanlık alana giren ekipler küçük çocuğu aramaya devam ediyor. Bir yandan da üst sokakta bulunan su kuyusu çocuğun içine düşme ihtimaline karşı itfaiye ekipleri tarafından boşaltılıyor.

‘Üzerinde uyku tulumu var’

Sabah evde uyudukları sırada çocuğunun evden ayrıldığını söyleyen acılı baba Serdar D. “Çocuğumuz evin kapısını açarak evden kaçmış. Sabah 9.30’dan itibaren yok. Polis, Jandarma herkes arıyor. Çocuğumu görenlerin, duyanların haber vermesini bekliyoruz” dedi.
Çocuğunun 3,5 yaşında olduğunu üzerinde uyku tulumu ile ayakkabısız olarak kayıplara karıştığını belirten baba, “Polise, jandarmaya haber verdik. Pamir ormanlık alan dahil her yerde aranıyor. Sosyal medyada da duyuru yaptık. Herkesten yardım bekliyoruz” diye konuştu.



Mahalleye TV yayını

Ailenin endişeli bekleyişi devam ederken, konuşamayan küçük Pamir’in duyarak eve dönebileceği düşüncesiyle, sevdiği çizgi filmin sesi televizyondan mahalleye verildi.

Asılsız ihbar ümitlendirdi

Bu arada akşam saatlerinde Zekeriyaköy yolu üzerinden aracıyla geçen bir vatandaş, Pamir’i gördüğünü iddia ederek jandarmaya ve muhtara bilgi verdi. O bölgeye ihbar üzerine AFAD ve Jandarma giderek arama çalışması başlattı. Ancak Pamir orada da bulunamadı.

Termal kameralı ekipler


Kayıp haberini alan AKUT ekibi saat 16.00 sıralarında aramalara dahil oldu. Hava kararınca bir helikopter havadan projektörüyle aydınlatma yaparak çalışmalara destek verdi. Bölgeye giden Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Kampüs Koordinatörü Doç. Dr. Emre Otay, jandarmanın kuzeyde arama yapacağını belirterek, 150-200 kişilik vatandaş grubunu güneye yönlendirdi.

Vali Mutlu tweet attı

Twitter hesabından mesaj atan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Kayıp çocuğumuz Pamir’in araması termal kameralı, iz köpekli 200 kişilik jandarma, afad, akom, akut birimlerince sürdürülüyor. İlave jandarmayla arama ekibi mevcudu 500’ün üzerine çıkıyor” dedi.