Gazete Vatan Logo

Pafta nedir? Parsel sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Parsel sorgulama ve pafta sorgulama işlemleri sayesinde istediğiniz arsa hakkında bilgi alma şansına sahipsiniz. Bu işlemleri yapmak çok basit. Nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Pafta nedir? Parsel sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Günümüz dijital teknolojileri yaşamın her alanında son derece önemli bir kolaylık ve avantaj sağlıyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan kamu hizmetleri sayesinde sadece dakikalar içerisinde kamu işlemleri yapılabiliyor ve kamusal bilgiler alınabiliyor. Bu sebeple son derece yoğun ve sık bir şekilde hem vatandaş hem de kamu kurumları tarafından kullanılmakta olan internet teknolojisi vatandaşın parsel sorgulama işlemlerinde de internet hız ve kolaylığından yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Günümüzün hızla gelişen ve modern teknolojisinin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından da en aktif şekilde kullanılıyor olması vatandaşların sadece dakikalar içerisinde en güncel bilgileri öğrenebilmesine olanak sağlıyor ki bu durum günümüzde pek çok sektörde de vatandaşlara önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlıyor. Hız, kolaylık ve pek çok avantajla birlikte gelen dijital hizmetler, akıllı telefonlar sayesinde yaygınlaşan internet kullanımı ile çok daha geniş bir alana hitap etmeye başlayarak, pek çok alanda en etkin şekilde kendisine yer buluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinden son derece pratik bir şekilde kullanılabilmekte olan parsel sorgulama hizmeti ile parsele ilişkin olarak tüm bilgilerin kolay bir şekilde alınabilmesini sağlıyor. Emlak ve inşaat piyasasında bulunanlar, arsa ve arazi sahipleri, bu alanda alım-satım yapan kişiler, yatırımcılar ve müteahhitler tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılmakta olan dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmet vatandaşların sadece dakikalar içerisinde parsele ilişkin bilgiler alabilmesine olanak sağlıyor. Özellikle modern yüzyılda hem işlem kolaylığı hemde zaman tasarrufu sağlamakta olan bu parsel sorgulama hizmeti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından sunuluyor.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü’ nün dijital platform üzerinde yer alan pafta sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için kullanılabilecek iki farklı yöntem bulunuyor. Özellikle vatandaşların elindeki bilgilere göre kolay bir şekilde pafta sorgulama yapabilmesi ve pafta hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilmesi için coğrafi sorgu ve idari sorgu şeklinde iki farklı sorgulama seçeneği sunuluyor. Coğrafi sorgu seçeneği ile sorgulamayı yapmak isteyen vatandaşların öncelikli olarak paftaya ait elinde olan enlem ve boylam bilgilerini girmesi gerekiyor. Bu bilgileri girerek, son derece pratik ve kolay bir şekilde güncel pafta bilgilerine erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü’nün parsel sorgulama internet sayfasında idari sorgu seçeneğinden de kolay bir şekilde parsele ait idari bilgileri girmek gerekiyor. Bu kapsamda online parsel sorgulama işlemi için öncelikli olarak ‘il’, ‘ilçe’, ‘mahalle/köy’, ‘ada’, ‘parsel’ bilgileri girerek, sorgula butonuyla sorgulama işlemini tamamlamak mümkündür. Böylelikle internet kolaylığında birkaç dakika içerisinde parsel sorgulama işlemlerin parsel pafta bilgilerini en ayrıntılı şekilde öğrenebilmek mümkün oluyor.

Haberin Devamı