Parsel

Parsel

Son dakika parsel haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan parsel ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını parsel haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Parsel

haberleri sayfasında son dakika yaşanan parsel gelişmeleri de dahil olmak üzere 808 parsel haberi bulunmuştur. Tüm parsel haberleri aşağıda listelenmiştir.
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan Bad-ı Saba Konutları’nda 42 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 2’si tutuklu 10 sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22.5’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Binanın müteahhidi tutuklu Şahin Avşaroğlu (50), binayı yönetmeliğe uygun yaptığını belirterek, “Biz projelerimizi yönetmelikteki ivmelere göre yaparız. Ortada AFAD’ın ortaya koyduğu değerler var. Bu değerlere baktığımızda depremin hem hızı hem de ivme değerleri çok yüksek. Değerlere baktığımız da bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde 2 kat, bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde ise 4 kat, 6 kat var. Bu da depremin yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem olduğunu ortaya koyuyor” dedi.
24.04.2024 Gündem
Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu için son gün 2 Ocak 2024
Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu için son gün 2 Ocak 2024 Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2002 yılında uygulamaya konulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2024 başvuruları için son gün yaklaşıyor. Üreticilerin, bakanlığın tarımsal desteklemelerinden faydalanabilmesi için 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak 2024 tarihine kadar yaptırmaları gerekiyor.
17.12.2023 Gündem
Arsa almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Bakanlık duyurdu, satışa çıkıyor
Arsa almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Bakanlık duyurdu, satışa çıkıyor Antalya Konyaaltı'nda 409 konut arsası, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 31 Temmuz tarihinde açık artırma ile satışa sunuluyor.
22.07.2023 Ekonomi
Ev almak isteyenlere çifte satış tuzağı! 6 daire aldı 5'i farklı kişiler de satıldı
Ev almak isteyenlere çifte satış tuzağı! 6 daire aldı 5'i farklı kişiler de satıldı Esenyurt'ta 212 dairelik bir sitede çifte satışlarla 850 kişiyi dolandıran şebekenin mağdurları konuştu. Sitenin müteahhidi Metin Uçar, "Aynı ada parseli, aynı numaralı daire birden fazla kişilere konut vaadi sözleşmesiyle kandırılarak satıldı. Tapudan minimal metrekareler 0.01 işte 0.0 bile var. Böyle parçalara bölünerek insanlar farklı yöntemlerle kandırıldı. Burada çok büyük bir mağduriyet oldu" dedi. İran uyruklu Suhaır Sarteb Mohammed Arkawazi ise şebekeden 190 bin dolar karşılığında 6 daire aldığını ve 5 dairesinin farklı kişilere satıldığını söyledi.
25.06.2023 Yaşam
Diyarbakır'daki 9 kişinin öldüğü çatışmada sağ kurtuldu! Dehşet anlarını anlattı
Diyarbakır'daki 9 kişinin öldüğü çatışmada sağ kurtuldu! Dehşet anlarını anlattı Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, 9 kişinin hayatını kaybettiği arazi kavgasında yaralı olarak kurtulan Ahmet Alyamaç (63), iki aile arasındaki husumetin 70 yıldır devam ettiği söyledi. Alyamaç, “Ateş salınan arazi ile tartışmalara konu olan arazi değil. 2 kardeşim, 1 oğlum ve bir yeğenim yaşamını yitirdi. Devletin önlem alması lazım. Her yere bu meselenin böyle olacağını söylemiştik. Bu arazilerin davasının 70-80 yıl sürmesi gerekmiyor. İnsanları bu şekil mağdur etmelerine gerek yok. Tapu kadastro mahkemelerinin hepsinin sona ermesi lazım” dedi.
17.06.2023 Yaşam
Arsa satışları arttı! Bu bölgelere talep yoğun, yatırımın geri dönüş süresi 1-2 yıla düştü
Arsa satışları arttı! Bu bölgelere talep yoğun, yatırımın geri dönüş süresi 1-2 yıla düştü Deprem felaketi, pandemi ile yükselen arsa talebini iyice artırdı. Neredeyse her iki gayrimenkul satışından biri arsa oluyor. Marmara ve Ege’nin dışında deprem kuşağında olmayan İç Anadolu da revaçta. Fiyatlarda ise bir yılda yüzde 250-350 artış görülüyor. Bu da yatırımın geri dönüş süresini 1-2 yıla kadar düşürdü.
7.06.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: İstanbul'da riskli yapı bırakmayacağız
Bakan Kurum: İstanbul'da riskli yapı bırakmayacağız Üsküdar'da vatandaşlara seslenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, "Bugün itibariyle İstanbul'umuzda yüzyılın dönüşümünde tam 640 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldı. Üsküdarlı kardeşlerimiz de bu kampanyamıza teveccüh gösteriyor. Sizlere, Üsküdarlı kardeşlerimize geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sözümüzdür. Bu şehirde hiçbir vatandaşımız güvensiz yapılarda oturmayacak. Bu şehrin hangi ilçesinde, hangi sokağında, hangi caddesinde olursa olsun tek bir riskli yapı dahi bırakmayacağız" dedi.
10.05.2023 Gündem
Cumhur İttifakı'ndan Atatürk Havalimanı'nda Büyük İstanbul Mitingi! Erdoğan halka seslenecek
Cumhur İttifakı'ndan Atatürk Havalimanı'nda Büyük İstanbul Mitingi! Erdoğan halka seslenecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi vatandaşlarla en büyük buluşmasını İstanbul'da gerçekleştiriyor. Büyük İstanbul Mitingi için gelenlerin alana girişi sürüyor.
7.05.2023 Gündem
Emrah Apartmanı davasında yargılanan kamu görevlisi: Yıkımın en büyük sebebi zemin
Emrah Apartmanı davasında yargılanan kamu görevlisi: Yıkımın en büyük sebebi zemin İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde 30 kişinin hayatını kaybettiği Emrah Apartmanı davasında haklarında dava açılan 2 kamu görevlisi hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanıklardan Şerife Seyhan H., "Yıkımın en büyük sebebi zeminden kaynaklanıyor. 1985'te belediyeye girdiğimde buralar imara açılmıştı. Sıvılaşma olan bir zeminde 8 kat izin çok büyük bir hata" dedi.
5.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: Bu dönüşüm, dünya tarihinin en büyük şehircilik hamlesidir
Bakan Kurum: Bu dönüşüm, dünya tarihinin en büyük şehircilik hamlesidir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Bu dönüşüm, dünya tarihinin en büyük şehircilik hamlesidir. Ve bu dönüşümü siz başlattınız, milletimiz başlattı, Tuzla başlattı, liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başlattı’’ dedi.
4.05.2023 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Sınır getirildi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Sınır getirildi Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından harekete geçildi. Yapılacak düzenleme ile yeni mezun bir inşaat mühendisi artık yüksek katlı binalara imza atamayacak. Yeni mezunların hazırlayabileceği statik projeler 4 kat ile sınırlandırılacak. Sonrasında binanın yüksekliğine göre tecrübe kriteri değişecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca hazırlanan taslağa göre binalardaki çıkmalar ve zemindeki dükkânlar için de yeni kurallar devreye girecek.
27.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Türkiye’de 3.3 milyon konut dönüştürdük, 250 bin devam ediyor
Bakan Kurum: Türkiye’de 3.3 milyon konut dönüştürdük, 250 bin devam ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Türkiye’de 3.3 milyon konut dönüştürdük, 250 bin devam ediyor’’ dedi.
26.04.2023 Ekonomi
TOKİ Başkanı, CNN TÜRK'te ‘Yarısı Bizden’ kampanyasının detaylarını açıkladı
TOKİ Başkanı, CNN TÜRK'te ‘Yarısı Bizden’ kampanyasının detaylarını açıkladı TOKİ Başkanı Ömer Bulut, CNN TÜRK canlı yayınında 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'nın detaylarını açıkladı. Bulut, "Vatandaşın çok daha rahat anlayabileceği, vatandaşın kendi imkanlarıyla 1 milyon harcayacaksa yarısını ödeyecek. Bu çok büyük bir kampanya. Devlet dönüşümün yarısını otomatik olarak karşılayacak. Dönüşüme ikna etmek için vatandaşa gidip proje anlatıyorduk. Dolayısıyla böyle bir projeyle vatandaş kendisi gönüllü olmak üzere konutunun dönüşüme tabi tutulmasını isteyecek. Esas dönüşümdeki vatandaş görüşmelerinde kaybedilen süreç o süreçler hızlı geçecek" dedi.
21.04.2023 Ekonomi
Kentsel dönüşümde yeni seferberlik! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri art arda duyurdu
Kentsel dönüşümde yeni seferberlik! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri art arda duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa'da Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada Millet İttifakı'na seslenerek, "7’li masa Karadeniz gazı için ‘hani nerede’ diyordu. Bunların gözü var ama görmez" ifadelerini kullandı. İstanbul için müjdeleri peş peşe açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüme girecek konutlar için maliyetin yarısını devletin ödeyeceği "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasını duyurdu. Erdoğan, İstanbul'daki kira yardım miktarının 3500 liradan 5250 liraya yükseldiğini de açıkladı.
21.04.2023 Gündem
Deprem bölgesinde yeni fırsatçılık yöntemi! 'Çantacılar' devrede: Dava açıp hak talep etme peşindeler
Deprem bölgesinde yeni fırsatçılık yöntemi! 'Çantacılar' devrede: Dava açıp hak talep etme peşindeler Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken mülkiyet hakkı ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. Yıkılmış konutlar üzerinde malikin mülkiyetinin devam ettiğini hatırlatan uzmanlar, bu kişilerin enkazdaki geri dönüşüm malzemeleri üzerinde de hak sahibi olduğunu belirtti. Buradan kaynaklanan yeni bir fırsatçılık yöntemine dikkati çeken TUKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Ölmez, alınması gereken önlemleri sıraladı.
10.04.2023 Ekonomi
‘Kata kat imkanı’ sağlayan plan yargıya taşındı
‘Kata kat imkanı’ sağlayan plan yargıya taşındı Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından İstanbul'da deprem tedirginliği başladı. Pek çok kişi yaşadığı konutun risk taşıdığını düşüyor. Yerel yönetimler ise kentsel dönüşüm faaliyetlerine hız veriyor. Fatih’in Belediye Başkanı Turan “Tarihi ilçede kat sınırlaması söz konusu. ‘Kata kat imkanı’ sağlayan plan notu getirdik. Depremden 15 gün önce bu çözüm mahkemeye taşındı. Fatih’te şu an bir insan gelip de, ‘Ben yasal evimi yıkıp aynısını yapacağım’ dese biz ona ruhsat veremiyoruz” dedi.
29.03.2023 Gündem
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler Kahramanmaraşlı depremlerden sonra İstanbul'un ilçelerinin depreme ne kadar hazırlıklı ve dayanıklı olduğu tartışılıyor. AFAD tarafından yayınlanan 'kırmızı eylem' planıyla birlikte İstanbul'da meydana gelebilecek olası deprem öncesinde 'En riskli ilçeler' ve 'En riskli mahalleler' belli oldu. CNN Türk Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, konuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
14.03.2023 Gündem
Dev anlaşma KAP'a bildirildi! Galatasaray’ın yeni projesi hayata geçiyor
Dev anlaşma KAP'a bildirildi! Galatasaray’ın yeni projesi hayata geçiyor Emlak Konut, Florya arazisindeki Galatasaray'a ait olmayan 40 dönümlük arsanın Sarı Kırmızılı ekibe satıldığını KAP'a bildirdi. Bu arazi için 1 milyar 171 milyon 800 bin TL ödeyecek olan Cim Bom, Kemerburgaz projesini hayata geçirebilecek.
2.03.2023 Galatasaray
Bakanlar deprem bölgesinde! Konut için ilk kazma vuruldu! Bakan Kurum açıkladı, işte örnek proje ve daireler...
Bakanlar deprem bölgesinde! Konut için ilk kazma vuruldu! Bakan Kurum açıkladı, işte örnek proje ve daireler... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "TOKİ eliyle Nurdağı ve İslahiye’de ilk etapta yapacağımız 855 konutumuz için ilk kazmayı vurduk" dedi. Ayrıca Bakan Kurum, deprem bölgesinde 73 bin 972 köy evi yapılacağını söyleyerek afet bölgesindeki konutların 1 yıl içinde etap etap teslim edileceğini söyledi.
24.02.2023 Gündem
Uydu fotoğrafı ile arsa satışında 'kapora' dolandırıcılığı
Uydu fotoğrafı ile arsa satışında 'kapora' dolandırıcılığı Trabzon'da, e-Ticaret sitesinde 1 milyon 200 bin TL'ye satılan araziyi almak isteyip, uydu fotoğraflarına inanarak kapora verdikten sonra 3 bin TL'si dolandırılan Yılmaz Çan (43), "Bu dolandırıcılar, en kıymetli lokasyonları belirleyip, 'Google Earth' üzerinden arazinin resimlerini ekleyerek inandırıcılığını had safhaya çıkarıyor; inanmamak elde değil" dedi.
5.01.2023 Ekonomi
Resmen değişti! Teşvik getirildi, muaf sayılacak
Resmen değişti! Teşvik getirildi, muaf sayılacak Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde önemli değişiklikler yapıldı. Yeni dönemde, binaların bodrum katına yapılacak otopark alanlarının iki katı kadar alan emsal harici sayılarak, bodrum otoparkları teşvik edilecek.
1.01.2023 Ekonomi
İkinci el araba ilanı ile dolandırıcılık! Kaporaları toplayıp kayıplara karıştı
İkinci el araba ilanı ile dolandırıcılık! Kaporaları toplayıp kayıplara karıştı Dolandırıcılar farklı farklı hileler ile vatandaşlara tuzak kurmaya devam ediyor. Arsa alırken kaparo oyunu üzerinden tüm parasını kaptıran iş kadınından sonra şimdi de araba almak isteyenleri dolandıran bir kişi ortaya çıktı. İkinci el araba almak isteyen vatandaş, fırsatçıların internet üzerinden verdiği sahte ilan ağına düştü. İşte akılalmaz dolandırıcılığın detayları...
30.12.2022 Yaşam
Arsa almak isteyen iş kadınına dolandırıcı şoku! Kapora oyunu
Arsa almak isteyen iş kadınına dolandırıcı şoku! Kapora oyunu Dolandırıcılar türlü türlü yöntemlerle vatandaşları mağdur etmeyi sürdürüyor. Son olay Konya’da yaşandı. Yatırım amaçlı arazi almaya çalışan kadına, farklı arazinin parsel numarasını gösterip başka bir yeri satmaya çalıştılar. Dolandırılan kadın ise dolandırıcıların kaparo oyunu karşısında şoke oldu.
30.12.2022 Yaşam
Türkiye ve KKTC’den Rumlara sert doğal gaz tepkisi!
Türkiye ve KKTC’den Rumlara sert doğal gaz tepkisi! Kıbrıs Rum kesiminin adanın batısında doğalgaz rezervi bulunduğunu açıklamasının ardından Türkiye ve KKTC, ‘KKTC’nin haklarının ihlal edildiği’ açıklamasında bulundu.
25.12.2022 Gündem
TOKİ'den İlk Evim Projesi ile ilgili açıklama: Gerçeği yansıtmıyor
TOKİ'den İlk Evim Projesi ile ilgili açıklama: Gerçeği yansıtmıyor TOKİ, “3 yıllık TOKİ projesi yeni diye sunuldu” haberlerinin asılsız olduğunu ve aynı projenin farklı kampanya dönemlerinde kullanıldığına dair bilginin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
9.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Parsel ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki parsel haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.