Gazete Vatan Logo

Oyunculuğu hobi olarak yapacağım

Sunucu Aslı Mavitan dün vizyona giren Nereden Nereye filmiyle oyunculuğa adım attı. Mavitan, “Oynadıkça kendimi keşfediyorum. 35’imde kendimi buldum“ diyor.

Oyunculuğu hobi olarak yapacağım

Sunuculuktan oyunculuğa geçitiniz. Nereden çıktı bu oyunculuk? Çocukluğumdan beri içimde bir oyunculuk hevesi vardı ama bu tamamen tesadüf oldu. Yaptığım tercihler doğrultusunda 12 sene boyunca sunuculuk yaptım. Son olarak TV 8’de ana haberi sundum. Ardından İşin Aslı programıyla daha life style bir program yaptım. Sonra evlendim. Evlenince ekrana ara verdim. Eşimle bir aksesuar markası kurduk. Markaya yoğunlaştığım bir dönem Sarp ( Levendoğlu) geldi “Biz bir komedi filmi çekeceğiz. Senin için de bir tecrübe olur gel istersen” dedi. Ve ilk olarak Nereden Nereye filmiyle oyunculuğa adım attım.

Peki Hayat Bazen Tatlıdır’a nasıl dahil oldunuz?

Filmin çekimleri bitmek üzereydi ajansımdan arayıp dizide ara ara girip çıkmalı bir rol var dediler. Birce (Akalay) zaten kardeşim gibidir. O rol de çok iyi denk geldi ve tesadüflere oyunculuğa başladım.

Oyunculuğu sevdiniz mi?

Çok sevdim. Çok keyifli. Zaten sevilmese yapılamaz bu iş çünkü çok özveri istiyor. Böyle bir yeteneğim olduğunu bilmiyordum. Oynadıkça kendimi keşfediyorum. 35’ten sonra kendimi bulmaya başladım. Ve bu bana çok eğlenceli geliyor. Mesela filmde Sarp bana çok yardımcı oldu. Hem onun desteğiyle hem de filmin komedi türünde olmasıyla üzerimdeki stresi attım. Bir de filmde aslında Berna karakteriyle kendimi oynadım. Çok farklı bir şey yapmadım.

Haberin Devamı

Sunuculuktan sonra başka bir karakterle kendinizi ekranda izlemek nasılmış?

Çok değişik bir duygu. Sürekli “Olmuş mu nasıl oynamışım?” diye soruyorum yanımdakilere.

Eşimle şefkatli bir aşk yaşıyoruz

Sürekli aileye ve eşinize olan bağlılığınızı ve aşkınızı dile getiriyorsunuz. Peki ya çocuk?

Evleneli daha 1,5 yıl oldu. Biraz evliliğin tadını çıkarmak istiyoruz.

Sizinki nasıl bir aşk?

En güzel aşk şefkatli aşktır, en zoru ise tutkulu aşktır. Bizimkisi şefkatli bir aşk. Birbirimize çok değer veririz, çok iyi anlarız. Bunu yakaladıktan sonra başka bir şeye gerek yok. 35’imde evlendim, bu yaşıma kadar onu bekliyormuşum ancak çıktı karşıma. Evliliğe uzak biriydim. Ama onu ilk gördüğümde evleneceğimizi hissettim.

Haberin Devamı

Küskün değilim keyfi çalışıyorum

Oyunculukta iddialı mısınız?

Bu saatten sonra başrol oyuncusu olacağım diye bir iddiam yok. Oyunculuğu hobi olarak yapacağım. Bir dizide yer alıp o yoğunluk içinde çalışmak çok zor. Evli olduğum için hiçbir şeyin eşimin önüne geçmemesi lazım. Eşine çok aşık bir kadın olduğum için o her şeyin önünde geliyor. Bundan sonra gelecek projeleri de aile hayatımı etkilemeyecek zamanda olup olmadığına göre değerlendireceğim. Sunuculuk, moderatörlük benim asıl mesleğim bunu her zaman yaparım. Bundan sonra sadece dizilerde filmlerde olmak gibi bir amacım ve iddiam yok.

Televizyon dünyasına bir küskünlüğünüz var mı?

Sunuculuk zamanımda müdürlerim bana hep oyunculuk yapmalısın derlerdi. Ama 12 yıl sonunda artık sıkılmaya başlamıştım. Haber sunmama kararı almıştım. Bir küskünlüğüm yok sadece daha keyfi olarak çalışma kararı aldım. Bu zamana kadar yapamadığım birçok şeyi yapma fırsatı buluyorum. Mesela abim Alex’le yaza bir düet çalışması yapacağız. Bugüne kadar haber spikerliği yaparken, ne kadar çok isteyip de yapamadığım şey varsa onların peşindeyim. Hayallerimi yaşıyorum.

Haberin Devamı