Gazete Vatan Logo

Orduya "Devlet Başkanına tam sadakat" talimatı

Çin Merkez Askeri Komisyonu, Devlet Başkanı Şi'den gelen emirlerin "tam ve eksiksiz şekilde uygulanması" talimatını verdi

Orduya "Devlet Başkanına tam sadakat" talimatı

Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA), "askerlerin, Devlet Başkanı Şi Cinping'e tamamen sadık olması gerektiğini" duyurdu.

Şinhua Ajansının haberine göre, Çin Merkez Askeri Komisyonu, yayımladığı genelgeyle ülkedeki tüm ordu güçlerine, Şi'ye "tam sadık ve dürüst olması" talimatını verdi.

Genelgede, "PLA askerlerinin, Şi hakkında asla endişe duymamaları gerektiği" vurgulanırken, "Şi'den gelen emirlerin tam ve eksiksiz uygulanması" istendi.

Yaklaşık 2 milyonluk personeliyle dünyanın en kalabalık silahlı gücü PLA, fiilen Çin Komünist Partisi (ÇKP) tarafından yönetiliyor.

Geçen ay düzenlenen 19'uncu ÇKP Ulusal Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla gelecek beş yıl daha ülke lideri seçilen Şi, ilk göreve başladığı 2012'den bu yana ÇKP Genel Sekreteri ve Devlet Başkanlığının yanı sıra Merkez Askeri Komisyon Başkanı olarak ülkede "Başkomutan" görevini üstleniyor.

Hayattayken ismi ve fikirleri ÇKP tüzüğüne giren ikinci lider olan Şi, ülke siyasetindeki gücünü ve yetkisini giderek arttırıyor.

Ülkenin kurucu lideri Mao Zıdong'dan sonra şimdiden Çin siyasetindeki en etkili lider olarak tanımlanan Şi Cinping, çok sayıda üst düzey askeri ve siyasi yetkiliyi yolsuzluk ve disiplin ihlali gerekçeleriyle görevden almıştı.

Haberin Devamı