Gazete Vatan Logo

Ölümsüz dizilerin ‘ölümlü’ karakterleri

The Walking Dead takipçileri bu hafta en sevdikleri karakterlerden birini kaybetmenin şokunu yaşıyor. Başkahramanlarını ya da en sevilen karakterlerini feda eden ilk dizi elbette ki The Walking Dead değil…

Ölümsüz dizilerin ‘ölümlü’ karakterleri

The Walking Dead: Ölmezsen şaşarım!

Aslına bakarsanız zombilerle dolu bir dünyada ölmek değil hayatta kalmak bir mucize. Altıncı sezonuna binlerce zombiyle tam gaz giren The Walking Dead daha önce de önemli kayıplar vermişti. Başkahramanımız Rick’in karısı Lori ve en yakın arkadaşı Shane, ikinci ve üçüncü sezonlarda aramızdan ayrılmışlardı. Dizi, bir çizgi roman uyarlaması olduğu için kimlerin ölüp kimlerin kalacağı aşağı yukarı biliniyor. Ancak çizgi roman ile dizi birebir ilerlemediğinden dolayı kimin nasıl öleceğini yapımcılar dışında pek bilen yok. Çizgi romanda yer almayan ve izleyicilerin favori karakteri Daryl’ın akıbeti ise tamamen muamma. Bu hafta zombiler tarafından ele geçirilerek aramızdan ayrılan Glenn Rhee ilk bölümden itibaren dizinin en sevilen kahramanlarından biri olmuştu. Kore kökenli bir Amerikalı olan Glenn, ilk bölümde Rick’in hayatını kurtarmış ve o günden beri hayatta kalmayı başarmıştı.

Game of Thrones: İyiler ayakta ölür!

Hiç kuşkusuz “ana karakterlerin ölümü” denince hiçbir dizi Game Of Thrones’un eline su dökemez. Hatırlarsanız, daha ilk sezon bitmeden başkahramanımız Ned Stark’ın kellesi birdenbire uçuvermişti. Üçüncü sezonda ise Ned’in karısı ve büyük oğlu bir düğün sırasında katledildiler. Tam “sular duruldu, iyiler artık kazanacak” derken en büyük şoku geçtiğimiz sezonun final sahnesinde yaşadık. Herkesin gözdesi, tek umudu, güzel yüzlü Jon Snow, omuz omuza savaştığı silah arkadaşları tarafından haince katledildi. George R.R. Martin’in yedi romanlık serisinden uyarlanan dizi bundan sonra ne gibi sürprizlere gebe, henüz yazarın kendisinden başka kimseler bilmiyor. Hali hazırda yayınlanmış olan sadece beş kitap var ve Jon Snow’un gerçekten ölüp ölmediği kitap serisinde de henüz belli değil. İzleyicilerin diğer iki gözdesi Arya Stark ve Daenerys Targaryen, nam-ı diğer Khaleesi’nin ise başına her an bir şey gelebilir.

Haberin Devamı

Kurtlar Vadisi: Asla asla deme!

12 yılı aşkın bir süredir gezmediği kanal kalmayan Kurtlar Vadisi’nde Polat Alemdar dışında kimseler ayakta kalamadı desek yeridir. Onca kayıp arasında Süleyman Çakır ve Memati Baş’ın kayıpları ise unutulmaz. İkinci sezonun sonunda kaybettiğimiz Çakır karakteri için gazetelere verilen ‘vefat ilanları’ ile okutulan mevlitler ise çoktan televizyon tarihine geçmiş durumda. O günlerde artık bir mafya elemanını oynamak istemediğini dile getirerek diziden ayrılmaya karar veren Oktay Kaynarca, kadere bakın ki yıllar sonra yine yeraltı dünyasından bir karakteri canlandırdığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ile ekranlara döndü. Memati Başkarakterine hayat veren Gürkan Uygun ise başrolünde yer aldığı Kaçak dizisiyle iki sezon boyunca ekranlara gelmeyi başardı.

Haberin Devamı

Lale Devri: Beceremeyen ölür!

Ana karakterlerin ölerek dizilerden ayrılması konusunda, yabancı dizilerle bizim diziler arasında önemli farklar söz konusu. Yabancı dizilerde kimin, ne zaman, nasıl öleceği daha yapım aşamasında belirleniyor. Bizde ise genellikle diziden aldığı parayı beğenmeyen ya da daha iyi teklifler alan oyuncular diziden ayrılmaya karar verince canlandırdıkları karakterler yapımcılar tarafından öldürülüyor. Bunun istisnaları da yok değil. Örneğin; Lale Devri’ne ismini veren Lale karakteri dizinin yapımcıları, bu karakteri canlandıran Emina Sandal’ın ‘olağandışı’ performansı dolayısıyla 16. bölümün sonunda öldürmeye karar vermişlerdi.

Haberin Devamı