Gazete Vatan Logo

New York Times’tan Trump’a hodri meydan

Cumhuriyetçi başkan adayı Trump, kendisiyle ilgili cinsel taciz haberlerinin tekzibini talep etti. New York Times gazetesi ise Trump ile mahkemelik olmaktan çekinmediklerini duyurdu

New York Times’tan Trump’a hodri meydan

ABD’de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ile New York Times gazetesi arasında ‘çatışma’ büyüyor. 8 Kasım’daki seçimlerden önce bir ilke imza atarak yarışta Demokrat Parti’nin adayı Hillary Clinton’ı desteklediğini açıklayan gazete, önceki gün Trump tarafından cinsel tacize uğradıklarını söyleyen Jessica Leeds ve Rachel Cooks adlı kadınlarla yapılan mülakatlara yer vermişti. Trump’ın avukatları gelişmenin ardından, müvekkilerine yönelik taciz suçlamalarına yer veren yayın organlarından haberlerin tekzibini istemişti. Talebi geri çeviren New York Times Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı David McCraw Trump’ın avukatına gönderdiği yazıda, “İftira suçlamasının özünde şahısların itibarını koruma düşüncesi yatar, oysa burada Trump itibarını kendisi zedelemiştir” ifadelerini kullandı. McCraw “Cinsel tacize uğradıklarını söyleyen kadınların söylediklerini yayınlamasaydık, sadece okuyucularımıza değil demokrasiye de kötülük etmiş olurduk” dedi. McCraw, ‘kamuoyunu yakından ilgilendiren bir konuda önemli bilgiler içeren bir haber yayınladıklarını belirterek açıklama yazısında, “Eğer Trump Amerikan vatandaşlarının bu kadınların söylediklerini duymalarını istemiyorsa, bu konuyu memnuniyetle mahkemede çözebiliriz” diye yazdı.

Haberin Devamı

‘Onun işi’

Trump, şu ana kadar sayıları onu bulan taciz mağduru kadınlarla ilgili haberlerin, Demokrat Parti’li rakibi Hillary Clinton tarafından yönlendirilen yoğun ve koordineli bir iftira kampanyasının eseri olduğunu öne sürüyor.

Hillary’nin keyfi yerinde

Anketler Trump ile arasındaki farkı giderek açan Demokrat başkan adayı Hillary Clinton, Ellen DeGeneres’in programına konuk oldu. Clinton burada yaptığı konuşmada, son televizyon tartışması sırasında Trump’ın arkasından ayrılmadığını belirterek, “Program boyunca resmen beni takip etti. Çok garipti” dedi.

Yalanlarken bile aşağıladı

Trump, Florida’da gerçekleştirdiği son mitinginde, kendisi cinsel tacizle suçlayan kadınlar arasında yer alan eski Peope dergisi muhabiri Natasha Stoynoff’u ‘küçük düşürücü’ sözler sarfetti. İddiaların tamamen kendisini karalamaya yönelik yalanlar olduğunu öne süren Trump, Stoynoff’u kastederek, “Ona bir bakın... Hiç sanmıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı