Gazete Vatan Logo

Münih katliamındaki Türk kahraman

Almanya’nın Münih kentinde gerçekleşen katliamın Yunan kurbanı olarak açıklanan kişi Türk çıktı. 19 yaşındaki Rodoplu Hüseyin Dayıcık katilin önüne atlayıp ikiz kız kardeşini kurtardı. Dünya basınında Hüseyin için ‘kahraman’ yorumları yapılıyor.

Münih katliamındaki Türk kahraman

Almanya’nın Münih kentinde geçtiğimiz günlerde bir alışveriş merkezinin önünde katliam yapan İran asıllı Alman vatandaşı Ali David Sonboli’nin (18) kurbanları arasında yer alan ve Yunan olduğu açıklanan kişi Türk çıktı. Uluslararası basın, saldırıda hayatını kaybedenler arasında bir de Yunan olduğunu bildirmişti.

Ailesine hediye alacaktı

Ancak bu kişinin Batı Trakya Türkü 19 yaşındaki Hüseyin Dayıcık olduğu anlaşıldı. Katliamda yaşamını yitiren Hüseyin’in ikiz kardeşini kurtarmak için yaptığı kahramanlık dünya basınında da yer buldu. Birçok gazetede Hüseyin için “Yunan kahraman” ifadesi kullanıldı. İngiliz Daily Mail gazetesi saldırıya ilişkin manşetten verdiği bir haberde “Münih kahramanı Yunan genç” başlığını attı. Haberde, ikiz kız kardeşinin önüne atlayarak onu kurtaran Dayıcık’ın vurularak öldürüldüğü belirtildi. Bir diğer İngiliz gazetesi Daily Mirror gazetesi de ‘kahraman’ olarak nitelediği Hüseyin’den gelen haberle yıkılan acılı baba Süleyman Dayıcık için “Oğlunun ölüm haberini alan Yunan baba kalp krizi geçirdi” ifadesini kullandı. Hüseyin’in ailesine hediye almak için söz konusu alışveriş merkezine gittiği ve kaçmak için yeterli zamanı bulunmasına karşın kız kardeşinin hayatı için canını feda ettiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Çipras da kınadı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Hüseyin’in ölümünden duyduğu üzüntüyü vurgulayarak saldırıyı lanetlediğini ifade etti. Teröre karşı tek yürek olunması gerektiğinin altını çizen Çipras, “Nefretin ve terörün kökünü kazımak istiyorsak birbirimize kenetlenmeliyiz” diye konuştu. Münih’de 9 kişiyi öldürüp intihar eden İran asıllı Sonboli, saldırıdan önce Facebook’ta hacklediği bir Türk kızına ait hesaptan insanlara, saat 16:00’da bedava yemek vaadinde bulunmuştu. 14-21 yaş arası gençlerin üzerine kurşun yağdıran Sonboli’nin kurbanları arasında 4 Türk bulunuyor.

Hüseyin Dayıcık