Gazete Vatan Logo

Mülteci kampında yangın sonrası çatışma!

Fransa'da mülteci kampında çıkan yangında 10 kişi yaralandı. Yetkililer yangına, kampta kalan Afganlar ile Kürtler arasında çıkan kavganın sebep olduğunu belirtti.

Mülteci kampında yangın sonrası çatışma!

Fransa’nın kuzeyindeki Durkirk kentinde bulunan Grande-Synthe mülteci kampında gece saatlerinde devasa bir yangın çıktı. Yangın kampı tamamen küle çevirdi.

AFGAN VE KÜRT MÜLTECİLER ARASINDA GERİLİM
Yetkililerin açıklamalarına göre kampta kalan Afgan ve Kürt mülteciler arasında çıkan gerilimin büyümesi sonucu çıkan yangın sonrasında kampın neredeyse tamamı kül oldu. Fransa’nın Kuzey bölgesi valisi Michel Lalande, “Kül öbekleri dışında hiç bir şey kalmadı, kulübeleri eski yerlerine getirmek neredeyse imkansız” ifadeleri ile kampta yaşanan yıkımı vurguladı.

Yangında 6 mülteci yaralandı. Ancak yaralılardan birinin durumu kritik… Otoban kenarında duran yaralı mülteciye araç çarptı.

SPOR SALONUNA YERLEŞTİRİLDİLER

AFP’nin haberine göre, son dönemde gelen Afganların, kaptaki Kürtlerle yaşadığı gerginlik ve ardından çıkan yangın sonrasında mülteciler geçici olarak yakınlardaki bir spor salonuna nakledildi. Geçtiğimiz ay, aynı kampta çıkan bir başka kavgada 5 kişi bıçakla yaralandı.

Yangın sonrası mülteciler arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavga büyüyünce olaya polis müdahale etti. Günışığıyla mülteci kampının olduğu alan ortaya çıktı.

Haberin Devamı