Gazete Vatan Logo

MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay!

Açılımı Merkezi Hekim Randevu Sistemi olan MHRS sayesinde yapacağınız birkaç işlem sonucunda hastane randevunuzu kolaylıkla alabilirsiniz. Hastane randevunuzu MHRS üzerinden nasıl alacağınızı öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay!

Günümüz ilerleyen teknolojisine ülkemizde pek çok konuda ayak uydurmuştur. Gelişmiş Türkiye’miz de hemen hemen her konuda bu internetin sağlamış olduğu yararlardan faydalanmıştır. Yani fatura yatırmaktan, vergi borcumuza kadar pek çok kamu işlemlerimizi bu sayede gerçekleştirebilmekteyiz. Sağlık Bakanlığı da bu ilerleyen teknolojiye birebir uyum sağlamış ve de hastanede gerçekleştirilen işlemleri online olarak internet aracılığı ile gerçekleştirebilmeniz sağlanmıştır. Bunlardan biri olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi sağlık bakanlığı tarafından koordine edilmiş vaziyettedir. Amacı daha etkin, daha verimli bir şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanmaktır. Merkezi Hekim Randevu Sistemi sağlık bakanlığına bağlı olan 2. ve 3. Basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinden hastane randevusu alabilmeye imkân sağlayan bir sistemdir. Vatandaşlar aynı zamanda internetten online olarak işlem yapmanız dışında telefon aracı ile de 182 numaralı hattı arayarak da gerçekleştirebilirsiniz. İnterneti kullanmak isteyenler ise işlemini şu şekilde gerçekleştireceklerdir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

Merkezi Hekim Randevu Sistemi internette MHRS adını alır. Bu biçimde kısaltılmıştır. Bu kısaltmayı arama motorunuzu yazınız. Ve de karşınıza çıkan sayfadan sağ tarafta bulunan ‘randevu al’ linkine tıklayarak bir pencere açılacaktır. Bu açılan pencere doğrultusunda sizin Merkezi Hekim Randevu Sistemine üye olmanız gerekir. Buradan ‘üye ol’ ibaresine tıklayınız. Sonrasında sayfada sizden birkaç kimlik bilgilerinizi doldurmanız istenecektir. Bu bilgileri ilgili alana doldurduktan sonra da sisteme girişinizi gerçekleştirmek için şahsınıza ait bir şifre belirlemeniz gerekir. Bu belirlediğiniz şifre ve de kimliğinizdeki T.C. numaranız ile Merkezi Hekim Randevu Sistemine girişinizi yapabilirsiniz. Artık bu sisteme giriş yaparken kendi şahsınıza özel belirlediğiniz şifre, T.C. kimlik numaranızı ilgili alana girdikten sonra güvenlik kodunu da doğru bir şekilde girdikten sonra ana sayfa karşınıza çıkacaktır.

Haberin Devamı

Bu sayfadan sonra artık ‘randevu ara’ ibaresini tuşlayabilirsiniz. Sonrasında sol tarafta bulunan hangi ilde yaşadığınız, bulunduğunuz ilçe, muayene olacağınız hekim ve polikliniği buradan seçmeniz gerekecektir. Bu boşlukları doldurduktan sonra ‘randevu ara’ bölümüne tıklayınız. Sonrasında ise sağ tarafta size doktorun uygun olduğu randevu saatleri ve tarihleri beliriş. Buradan dilediğiniz tarihi ve de dilediğiniz saati seçebilirsiniz. Gri kutucuk içinde bulunan saat doktorun başka bir hastaya randevusu olduğunu yani o saate müsait olmadığını gösterir. Lakin yeşil kutucuk içerisinde bulunan saat sizin randevu alabileceğiniz saati gösterir. Bu kutu üzerine tıklayarak gelen yönergeyi onayladıktan sonra muayene sıra alma işleminizi tamamlamış olacaksınız. Bu şekilde internetten online biçimde sıra alma işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız. Almış olduğunuz sıradan yarım saat sonra hastanede olmanız yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Bir diğer sağlık hizmeti olan alo 182 hattını arayarak da hastane randevu alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Canlı olarak konuşarak bilgilerinizi görevli kişiye vererek randevu alabilirsiniz. Son olarak da hatırlatmak gerekir ise bu alo 182 hattını aramak ücretlidir