Gazete Vatan Logo

MHP'nin İstanbul adayı Bedrettin Dalan iddiası! Dalan'dan jet yanıt

MHP kaynakları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Bedrettin Dalan'ı düşündüklerini açıkladı.Dalan'dan o iddiaya jet yanıt geldi. A Haber'e konuşan Dalan, siyasete girmeyi düşünmediğini söyledi.

MHP'nin İstanbul adayı Bedrettin Dalan iddiası! Dalan'dan jet yanıt

MHP kaynaklarından flaş bir bilgi aktarıldı. 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimde MHP'nin İstanbul adayı olarak Bedrettin Dalan isminin düşünüldüğü belirtildi.

BEDRETTİN DALAN'DAN ADAYLIK İDDİASINA İLK YANIT

A Haber'e konuşan Bedrettin Dalan ise, "Şu an siyasete girmeyi düşünmüyorum. Siyaset benim için bitmiştir. Tekrar aday olmayacağım" dedi. Dalan, adaylık iddialarıyla ilgili şöyle konuştu:

"Herhangi bir şekilde siyasete dönmeye hiçbir şekilde kararım yok. Neden yok? Ben İstanbul'a gerekli olan hizmeti yaptım. Nokta, son; bitti. Belediye Başkanlığımdan sonra 11,5 yıl davalarla cebelleştim. O defteri de kapattık. Davalar bitti derken arkasından kumpas davası başladı. Şu anda da ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyorum. Şu anda beni fevkalade mutlu eden uğraşın içindeyim.

İnsan sağlığı, araştırma geliştirme... Ülkemiz için faydalı olacak buluşları arka arkaya koyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bir çok konuda insanlığa hizmet edecek buluşlar, patentler üniversitemizde arka arkaya devreye sokuluyor. Adaylara da başarılar diliyorum. Hiçbir şekilde teklif gelmedi. Gelse de kabul etmeyeceğim hangi partiden olursa olsun."

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE GÖKÇEK İSMİ DUYURULMUŞTU
MHP kaynakları daha önce de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Melih Gökçek'e teklif götürüleceğini aktarmıştı.
MHP lideri Bahçeli ise, teklif götürülmediğini, ancak Melih Gökçek'in aday olmak isterse şeref kazandıracağını ifade etmişti.
Bahçeli'nin sözlerine yanıt veren Gökçek, "Onore oldum, teşekkür ederim" ifadesini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "1994'ten beri yol arkadaşımız. Birlikte yürümeye devam edeceğimizi zannediyorum" demişti.

BEDRETTİN DALAN KİMDİR?

Bedrettin Dalan 18 Temmuz 1941, Bayburt doğumlu Türk mühendis, siyasetçi ve 1984-1989 arasında İstanbul'un ilk Büyükşehir Belediye Başkanı. İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi'nin kurucusu.