Gazete Vatan Logo

Metro hatlarının can damarı açıldı!

Metro hatlarının can damarı açıldı!

Marmaray’ın ardından İstanbul’un ulaşım akısındaki can damarlarından biri olarak tasarlanan Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı metro hattı Başbakan Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Dün açılışı yapılan Şişhane-Yenikapı metro hattı; Marmaray, Taksim-Maslak Metrosu ve Aksaray Hafif Metro Sistemiyle entegreli olarak çalışacak. Megakentin toplu ulaşımdaki önemli bağlantı noktalarından biri olarak tasarlanan proje sayesinde Maslak’tan metroya binen bir yolcu, aktarmalı olarak 71 dakika sonra Kartal’a ulaşacak.



671 milyon dolarlık köprü

Hattın toplam maliyeti 671 milyon dolar olarak açıklandı. Hattın yapımı, tarihi yapı ve kalıntılar nedeni ile uzun bir süre devam etti. 4 dakikada bir seferlerin yapılacağı metro hattı, tek yönde saatte 70 bin yolu taşıyacak.

‘124 sürücüsüz vagon’

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, yeni hatla ilgili bilgi verdi: “İstanbul’un güzelliğine güzellik katacak bir köprü inşa ettik. Halkımız, köprünün üzerindeki dinlenme ve eğlence alanlarından istifade edecekler. 124 adet, modern, teknolojik, sürücüsüz vagon bu hattımızda kullanılacak. Dünya Marmaray’ı konuşuyor. İnşallah şimdi de Haliç’teki bu köprü konuşulacak.”

‘Ankara-Sivas geliyor’

“Biz 11 yılda 17 bin km bölünmüş yol yaptık. Farkımız bu. Batının hızlı trenleri artık bizde de var. Kısa bir süre içinde Eskişehir-İstanbul hattını da tamamlayacağız. Şimdi Ankara-Sivas hazırlanıyor. Gelişmiş ülkelerde ne varsa ülkemizi milletimizi o haklarla buluşturuyoruz.”

YENİKAPI-TAKSİM 7.5 DAKİKA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan açıklamaya göre yolculuk süreleri şu şekilde olacak:

Yenikapı - Taksim 7.5 dakika
Yenikapı - 4. Levent 18 dakika
Kadıköy - Taksim 24.5 dakika
Yenikapı - Hacıosman 33 dakika
Göztepe - Levent 41 dakika
Maltepe - Taksim 41.5 dakika
Üsküdar - Hacıosman 42 dakika
Kozyatağı - Maslak 49 dakika
Kartal - Taksim 52.5 dakika
Kartal - Maslak 69.5 dakika

BAŞBAKAN’IN KABATAŞ ÖFKESİ

Peki Adli Tıp raporunu nerenize koyacaksınız!

Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada çok sert mesajlar verdi. Ana gündemi ise Kabataş görüntüleriydi...

Daha önce Dolmabahçe Camii’nde bira içildiği iddiasını gündeme taşıyan Başbakan Erdoğan, dünkü konuşmasında da başörtülü kızlara saldırıda bira şişesi kullanıldığını ileri sürdü. İşte Başbakan’ın açılışta yaptığı konuşmadan satır başları:

‘Her şey bir senaryo’

“Dün 17 Aralık ile ilgili takipsizlik kararı çıktı. Birileri rahatsız oldu. 17 Aralık’ta atılan adımlar samimi miydi? Her şey bir senaryoydu. Aktörler vardı, aktrisler vardı. Bunlarda onların borazanlarıydı, dalkavuklarıydı. Bunların içerisinde AK Parti’nin kapatılmasını isteyecek kadar demokrasiden nasibini almamış olanlar vardı. Bunları kabullenemiyor, bunları hazmedemiyorlardı. CHP yapmaz aynı zamanda yaptırmaz. Ama biz yapacağız. Ne engel çıkarırlarsa çıkarsınlar biz bu ülkeyi büyüteceğiz.”



‘Amiral geçinenler...’

“Mayıs ve Haziran aylarında İstanbul’da sokak hareketleri başlattılar. Yaktılar, yıktılar, insanlara saldırdılar. Başörtülülere saldırılarda bulundular. Camilerimizde dahi saygısızlık yaptılar. Kabataş’ta yavrusu ile beraber saldırıya uğrayan kızımız üzerine oynamaya başladılar. Bunu da yalanlamaya kalkıyorlar. Yazık yazık. Medya dünyasında amiral diye geçinenlere söylüyorum. Bugün attıkları başlığı özellikle hatırlatıyorum. Bunun altında da boğulacaksınız. Çünkü bu attığınız manşetler de doğru değil.”

‘Savcı raporu ortada’

“Sizler Adli Tıp raporlarını nereye saklayacaksınız, nerenize koyacaksınız? Bu bayanın çocuğu ile orada aldığı darbeyi ne yapacaksınız. Bunların hayatı yalan üzerine inşa edilmiştir. Aradan 8 ay geçti. Şimdi kendilerine göre yeni yeni senaryolar hazırlıyorlar. Şimdi o hanımefendi ve çocuğu ile ilgili yeni bir senaryo içine girdiler. Her şey açık net ortada. O zaman savcının bütün tespitleri savcının raporu ortada. Tarih bu yalan yanlış senaryonun yanında yer alan medyayı da affetmeyecek.”

‘Biralarla saldırdılar’

“Ellerindeki medya gücü ile istediklerini yapsınlar. Elinde bira şişesiyle başörtülü kızlarımıza saldıranlarla o malum paralel yapı birlikte hareket ediyor, bir arada operasyon yapmaya çalışıyorlar. Birileri en zor zamanlarda başörtüsüne teferruat diyordu bugün de başörtüsü düşmanlarının değirmenine su taşıyor. Bunlar peygamberimizi miraçtan indirip kamyona koyacak kadar ahlaksız bunlar. Bu millet bunlara asla geçit vermeyecek, fırsat sunmayacak.”

‘Cehennemin yolları...’

“Bizi buraya medya getirmedi, millet getirdi. Bizden emaneti alacak olan da medya değildir, millettir. Kurdukları tuzağa göreceksiniz kendileri düşecekler. Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile doludur. Cenneti cehennemi tasvir edecek densizler benim hasbi insanımın işi olmaz. Gelin yolları ayırın paralel yapı her türlü marjinal örgütlerle bir araya geldi. Günde 5 defa alnı secdeye değen insanlarımın bunlarla işi olmaz, olamaz. Sevgili peygamberimizi, kendi kirli işlerine alet edecek kadar saygısız insanlarla benim saf kardeşimin işim olmaz.”

Haberin Devamı