Gazete Vatan Logo

‘İlahi bir kamera olsa bile’

‘İlahi bir kamera olsa bile’

Kabataş’ta saldırıya uğradığını iddia eden Develioğlu, yeni görüntülerin ardından Anadolu Ajansı’na konuştu.

Gezi Parkı olayları sırasında, Kabataş’ta bebeğiyle saldırıya uğradığını ve Adli Tıp Kurumu’ndan rapor aldığını söyleyen Develioğlu, yaşadıklarını AA’ya anlattı: “Bu yaşadığım olay, süreç esnasında basında medyada öyle bir hale ulaştı ki, sanki böyle bir olay yaşanmamış, bir kadın darp edilmemiş, bir çocuk bundan zarar görmemiş gibi hakkımda suçlamalar yapıldı. Bana zaten inanmak istemeyen, inanmayacaktır. O görüntüleri ilahi bir kamera olup tepeden kaydetse bile inanmayacaklardır.”

‘Tarif edilemez acı’

“Benim yaşadığım acının büyüklüğü ve altında ezildiğim o yük yetmezmiş gibi bir de insanlara kendimi inandırmak zorunda bırakıldım. Çok ağır bir yük, çok büyük bir acı. Tarif edilemez bir acı. Temennim bunu bana yaşatan insanların, hak ettikleri cezaya çarptırılmaları ve benim çektiğim acıyla kıyaslanamaz ama onların da bunun bedelini ödemeleri.”

‘Bebeğim de yaralandı’

Faillerin tespiti için suç duyurusunda bulunduğunu ve davanın soruşturma aşamasında olduğunu kaydeden Develioğlu, Adli Tıp Raporuna göre, kendisinin ve bebeği Zeynep Develioğlu’nun vücudunda yaralanma ve morarmaların oluştuğunun tespit edildiğini hatırlattı.

BALÇİÇEK İLTER ‘GÖRDÜM’ DEMİŞTİ

Kollarındaki morlar raporda niye yok?

Develioğlu ile röportaj yapan gazeteci Balçiçek İlter ise Türkiye Gazetesi’ndeki köşesinde gördüğü morluklar için şu ifadeleri kullandı: “Evet, kollarındaki morlukları gördüm.” Oysa, vücuttaki bütün morlukları, darbeye bağlı oluşabilecek izleri yazmakla sorumlu olan adli tıp raporunda ‘kollar’ ile ilgili en ufak bir ifade geçmiyor.

İşte o rapor

Saldırıdan sonra İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün Zehra Develioğlu adına düzenlediği raporda, sağ diz üst iç kısımda 3 adet 1.5 santimetre çapında, iç alt kısımda 1 adet 1 santimetre çapında ve sol diz üst dış kısımda 1 adet 1.5 santimetre çapında koyu mor renkli ekimozlar olduğu belirtildi. Bebek Zeynep Develioğlu’nun raporunda ise sağ kruris iç altı kısımda 3 adet 0.2 santimetre sıyrık olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı