Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den kritik hava durumu uyarıları yayınlandı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü üst üste kritik hava durumu uyarıları yayınlandı. Yurt geneli için zirai don, kar ve fırtına uyarısı yapıldı. İşte Meteoroloji'den yapılan hava durumu uyarılarının tümünü kapsayan haberimiz...

Meteoroloji'den kritik hava durumu uyarıları yayınlandı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurt geneli için çeşitli hava durumu uyarıları geldi. Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde Zirai Don riskine dikkat çeken Meteoroloji, Kayseri, Sivas ve Nevşehir ile Yozgat'ın doğusunda kuvvetli kar yağışı ve Denizlerimizde (Batı Karadeniz, Marmara ve Batı Akdeniz) fırtına uyarısı yapıldı. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan hava durumu uyarıları ve alınabilecek önlemler...

Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde Zirai Don riskine dikkat!

Zirai faaliyetlerin devam ettiği kesimlerden Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde bu geceden başlayarak önümüzdeki 4 gün boyunca gece ve sabah saatlerinde hafif, yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir. Tarımsal faaliyetler ve Seracılık ile uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Oluşması Muhtemel Riskler

Don Olayı

Alınabilir Önlemler

Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri | Zirai Don Uyarı Sistemi | Zirai Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri

Uyarı Yapan Merkez

Haberin Devamı

Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü

Kayseri, Sivas ve Nevşehir ile Yozgat'ın doğusunda Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor!
Beklenen Hadise
Kar Yağışı
Beklendiği Yer
Yapılan son değerlendirmelere göre; Kayseri, Sivas, Nevşehir ile Yozgat'ın doğusunda bu akşam saatlerinden sonra kar yağışının etkisini arttırarak yarın (Cuma) öğle saatlerine kadar kuvvetli olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Başlama-Bitiş Zamanı
01.12.2016 19:00 - 02.12.2016 14:00 TSİ
Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Kar
Oluşması Muhtemel Riskler
Ulaşımda Aksamalar - Buzlanma - Don Olayı
Alınabilir Önlemler
Uyarı Yapan Merkez
Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü
Kar Yoğunluğu Sınıflandırması
Hafif Kar 1 – 3 cm
Orta Kuvvette Kar 3 – 10 cm
Kuvvetli Kar 10 – 20 cm
Yoğun Kar 20 cm ve üzeri
Denizlerimizde (Batı Karadeniz, Marmara ve Batı Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!
Beklenen Hadise
Fırtına
Beklendiği Yer
Batı Karadeniz: rüzgarın 02.12.2016 Cuma günü öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos), akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı (Günbatısı ve Karayel) yönlerden 7 ila 9 (75-90 km/saat) kuvvetinde kuvvetli fırtına, yer yer 10 (90-105 km/saat) kuvvetinde tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli ve tam fırtınanın 03.12.2016 Cumartesi günü sabah batısında, akşam saatlerinden sonra doğusunda etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.
Marmara Denizi: rüzgarın 02.12.2016 Cuma günü öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/saat)fırtına, zamanla 7 ila 9 (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli fırtınanın 03.12.2016 Cumartesi ilk saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.
Batı Akdeniz: 02.12.2016 Cuma ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/saat)fırtına, zamanla 7 ila 9 (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli fırtınanın 02.12.2016 Cuma günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.
Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı
02.12.2016 00:10 - 03.12.2016 12:00
Hadisenin Şiddeti
Tam Fırtına
Oluşması Muhtemel Riskler
Ulaşımda Aksamalar
Alınabilir Önlemler
Fırtınadan Korunma Yöntemleri | Bofor Iskalası
Uyarı Yapan Merkez
Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü

Haberin Devamı