Gazete Vatan Logo

Memurlar için SGK ne zaman emekli olurum uygulaması!

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışan vatandaşlar bağlı olduğu kuruma özel olarak hizmete sunulan ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak emeklilik yaşını sorgulayabilirler. Devamı haberimizde.

Memurlar için SGK ne zaman emekli olurum uygulaması!

Çalıştıkları dönemde sosyal güvencelerini sağlamak isteyen vatandaşlar bağlı oldukları kuruma belirli miktarlarda prim ve sigorta yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan primler sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanmaktadır. Yani herhangi bir hastane ve kaza durumunda masrafların hepsini bağlı oldukları kurum karşılayacaktır. Vatandaşlar bağlı oldukları kuruma göre prim veya sigorta yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanırken bir yandan da emeklilik için yatırılması gereken prim ve sigortalar tamamlanmaktadır. Vatandaşlar bu yatırdıkları prim ve sigortalar sayesinde emeklilik yaşı geldiğinde bağlı oldukları kurumdan emekli de olabilmektedir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olabilmek için 2 önemli şart koymuştur. Bu şartlardan en önemlisi de emeklilik yaşıdır. Vatandaşlar emeklilik için doldurması gereken yaşı doldurmadan emekli olamazlar. Bu yüzden emeklilik yaşı emeklilik için çok önemlidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun belirlemiş olduğu emeklilik yaşı kadınlar da ve erkeklerde farklıdır. Kadınlar için emeklilik yaşı 55 iken erkekler için emeklilik yaşı 60 olarak belirlenmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumunun emeklilik için belirlemiş olduğu diğer şart ise emeklilik için yatırılması gereken prim ve sigorta miktarlarının tamamlanmasıdır. Bu iki şartı yerine getiren vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler.

Haberin Devamı

Ülkemizde bulunan kurum ve kuruluşların neredeyse artık hepsinin internet uygulaması bulunmaktadır. İnternet teknolojisinin bu kadar gelişmesinden sonra internet kullanan vatandaşların sayısında da bir artış söz konusu olmuştur. Vatandaşlar artık bütün işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu da internet teknolojisini çok iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok fazla olduğu için internet uygulaması da çok gelişmiş bir düzeydedir. Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebileceğiniz çoğu işlemi internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden sunduğu bir çok imkan ve hizmet vardır. Bu hizmetlerden yararlanmak da çok basittir.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumunun bir çok hesaplama ve sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama, emekli maaşı sorgulama, borç sorgulama ve emeklilik yaşı hesaplama gibi işlemlerin hepsini internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamalarından gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun ne zaman emekli olurum uygulaması ile emekli olabileceğiniz yaşı hesaplayabilirsiniz. Bu hesaplama programını kullanabilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi biliyor olmanız gereklidir. Mesela sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı, SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihiniz bu hesaplama işlemleri için gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulamasını her kurum için farklı şekillerde geliştirmiştir. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı için farklı şekillerde hesaplama uygulaması bulunmaktadır. Vatandaşlar kendi hesaplama programına giriş yaparak hesaplama işlemini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

SSK ya bağlı olan vatandaşlar emekli olabilmek için çalıştıkları iş yeri ay sigortalarını yatırmaktadır. Sigortaları düzenli olarak yatan vatandaşlar emeklilik yaşı geldiğinde emekli olabilirler. Ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilmek için internet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK için düzenlediği ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra ilk olarak kişisel bilgilerinizi sisteme girmeniz gereklidir. Cinsiyetinizi seçtikten sonra doğum tarihinizi ve hizmete başlangıç tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmeniz gereklidir. Yan tarafta bulunan maluliyet ve erken yaşlanma durumu seçeneklerinizi seçmeniz gereklidir. Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra alt tarafta bulunan mevcut bilgilerinizi de girmeniz gereklidir. Bu bölüme SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, fiili gün sayınız, yurt dışı gün sayınızı girdikten sonra son olarak 3600 günün doldurulduğu tarihi doğru bir şekilde girmeniz gereklidir. Tüm bu bilgileri girdikten sonra emekli olabileceğiniz yaşı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ-Kura bağlı olanlar aynı şekilde internet üzerinden kendileri için yapılmış olan hesaplama programına giriş yapmalıdırlar. Giriş yaptıktan sonra emeklilik bilgileri bölümünde emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihi bilgileri girilmelidir. Özel durum bilgileri bölümünde ise maluliyet ve erken yaşlanma seçeneklerini bildirmeniz gereklidir.

Emekli sandığına bağlı olan vatandaşlar emekli olabilecekleri yaşı öğrenebilmek için sisteme giriş yapmalıdırlar. Giriş yaptıktan sonra doğum tarihi ve cinsiyet bilgileri girilmelidir. Hizmet türünü seçtikten sora son olarak da hizmete başlangıç ve bitiş tarihlerini sisteme girmeniz gereklidir.