Gazete Vatan Logo

Meclis fezleke için toplansa bile...

CHP, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde tatile giren TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmak için imzaları topladı. Sadece toplantı çağrısı için değil, toplantının yapılabilmesi için "karar yeter sayısı" da bulundu. Ancak Meclis toplansa bile soruşturmasnın gizliliği nedeniyle 4 bakan hakkında fezlekenin içeriği okunmayacak.

Meclis fezleke için toplansa bile...

MHP, CHP'nin bakanların fezlekeleriyle ilgili Meclis'in olağanüstü toplanma girişimine destek verecek.

MHP'li Yusuf Halaçoğlu, "CHP'nin olağanüstü çağrısına destek veriyoruz" dedi.

BDP'li Pervin Buldan da CHP'nin çağrısına destek olacaklarını belirterek "Meclis'te olacağız" diye konuştu.

FEZLEKELERİN İÇERİĞİ OKUNMAYACAK

CHP, MHP ve BDP'nin Meclis'i olağanüstü toplantı kararı almasından sonra Ankara'da önemli gelişmeler yaşanıyor. 3 partinin girişimi ile Meclis olağanüstü toplansa bile 4 bakan hakkında hazırlanan fezlekeler soruşturmanın gizliliği nedeniyle okunamayacağı belirtildi. Meclis Genel Kurulu'nda sadece başlıkları okunacak.



Anket

Meclis'te fezlekelerin görüşülmesinin etkili olacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır
Fikrim yok






TEK GÜNDEM MADDESİ FEZLEKE OLACAK

TBMM'nin toplantıya çağrılması için 110 vekilin imzası gerekiyor. CHP'nin TBMM'nin toplanması çağrısında tek bir gündem maddesi olacak;

Eski Bakanlar, Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan hakkında TBMM'ye gönderilen fezlekelerin Genel Kurul'da okunması.

Eğer toplantı gerçekleşirse, TBMM Genel Kurulu'nda "toplantı yeter sayısı" olan 184 vekil aranacak. Bu sayıya da ulaşılırsa, TBMM Genel Kurulu'nda fezlekeler okunacak. Ardından Meclis yeniden tatile girecek.



Haberin Devamı