Gazete Vatan Logo

Mark Zuckerberg iş görüşmelerinin sırrını açıkladı

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, yeni bir kişiyi işe almadan önce sorduğu en kritik soruyu açıkladı.

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, Barcelona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde kritik bir kariyer tavsiyesi verdi. 30 yaşında dünyanın en başarılı gençleri arasında gösterilen Zuckerberg, "Benim için çalışacak kişiyi, sadece kendim o kişi için çalışacağımı düşünürsem, işe alıyorum" dedi. Zuckerberg, bunun oldukça iyi bir test olduğunu söyledi.

Öte yandan, telekom firmalarının Facebook ve Zuckerberg'e tepkisi sürüyor. WhatsApp uygulaması ile mesajlaşma, Messenger uygulaması ile de aramalarda telekom firmalarını geride bırakan Facebook, telekom firmalarını zorluyor.

Digicel Group firması başkanı Denis O'Brien, "Mark Zuckerberg, partinize hiçbir şey getirmeden gelip gelip şampanyanızı içip kızlarınızı öpüp giden biri gibi" diye konuştu.

Zuckerberg ise kendisini Latin Amerika, Afrika ve Asya kıtasındaki gelişmekte olan ülkelere akıllı telefon İnternet erişimi sağlamaya çalışan firmaların olduğu bir konferansta savunarak, "İnsanların sevdiği ve data paketleri üzerinden ulaştığı servisler sunuyoruz. Bunun partnerlerimiz için kârlı bir yatırım modeli çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı