Gazete Vatan Logo

Manisa'da meydanların isimleri değiştirildi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ağustos ayı toplantısı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ortak deklarasyonla darbe girişimini kınanırken, Şehzadeler ve Turgutlu ilçelerindeki iki meydanın ismi değiştirildi.

Manisa'da meydanların isimleri değiştirildi!

Yunusemre Belediyesi tarafından hazırlanan Muradiye İmar Planı eksikliklerinin giderilmesi için yeniden komisyona havale edildi. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı Toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis, asker ve vatandaşlar için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilerin imzasını taşıyan ortak deklarasyonla hain girişim kınandı. Açıklanan bildiride şunlara yer verildi: "Ülkemiz 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmış, bu hain girişim milletimizin dirayetli ve kararlı duruşuyla bertaraf edilmiştir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden ve kökü dışarıda olan mihrakların güdümüyle gerçekleştirildiği anlaşılan, bu milletin uçaklarını, helikopterlerini, tanklarını ve silahlarını millete doğrultacak ve kendi milletine kurşun sıkacak kadar insaf ve izan sınırlarını zorlayan bu hain darbe girişimini Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi olarak lanetle kınıyoruz.” Muradiye’nin imarı görüşüldü Manisa Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nda Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi’nin imar planları konusu gündeme geldi. Başkan Cengiz Ergün, “Kanuni açıdan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görüşü gelmeden bu plan yapılamaz. Bu görüşü getirmeden planı yapmak mümkün değil" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında toplandı. Mecliste Yunusemre Belediyesi'nin Muradiye Mahallesi ile ilgili 1/5000'lik imar planları konusu Ağustos ayı Meclis Toplantısı'nda da gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan'ın planın bekleme nedeniyle ilgili sorusunu yanıtlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Kanuni açıdan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görüşü gelmeden bu plan yapılamaz. Bu görüşü getirmeden planı yapmak mümkün değil" dedi. Madde hakkında teknik bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya da, Tarım Müdürlüğü görüşü alınmadan imar planının yapılmasının Toprak Kanunu'na aykırı olduğunun altını çizdi.

Yeniden İmar Komisyonunda görüşülecek

Haberin Devamı

Daha sonra Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi söz alarak 1 yıldır plan üzerinde çalıştıklarını, kurumlardan görüş aldıklarını ifade etti. Çerçi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün kapanan Köy Hizmetleri döneminde verilen görüşe uyduğu yönünde görüş ifade ettiğini öne sürdü. Bunun üzerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 8 aydır bunu burada ifade ediyoruz. Gidin şu eksik evrağı tamamlayın dedik. 8 aydır neden tamamlamadınız?" diye sordu. İmar Komisyonu Başkanı MHP Meclis Üyesi Mehmet Palabıyık da teklifin geldiği ilk günden beri eksikleri maddeler halinde yazarak Yunusemre Belediyesi'ne sunduklarını, bu eksikliklerin bazılarının tamamlandığını, bazılarının ise henüz tamamlanmadığını dile getirdi. Evrak eksikliği sebebiyle Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri imar konusunun komisyona bırakılması yönünde oy birliğiyle karar alındı.

İki meydanın ismi değişti

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı Toplantısı'nda Manolya Meydanı'nın adının 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Turgutlu 50. Yıl Şehitler Alanı'nın adının 15 Temmuz Şehitler Alanı olarak değiştirilmesi teklifleri gündeme geldi.

Maddenin oylaması öncesi konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bildiğiniz üzere 1 hafta-10 gün önce 15 Temmuz sonrasında Demokrasi Nöbetleri, Manolya Meydanı'nda gerçekleşiyordu. Sayın Valimizin şahsıma iade-i ziyareti sırasında bu meydanın adının Demokrasi Meydanı olması konusunu dile getirdim. O da bunun doğru bir adım olacağını ifade etti. Bunun medyada yer almasının ardından Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik Aytaç Bey'e (Yalçınkaya) ulaşarak bunu ortak istişareyle yapmak istediklerini, Şehzadeler Meclisi'nde bunu gündeme getirmek istediklerini bildirdiler. Biz de hemen kabul ettik. Sonuçta kimin yaptığı değil, vatandaşın talebi önemlidir dedik. Ancak ne kadar acıdır ki, basına servis edilen haberlerde 'Cengiz Ergün konuşur, Ömer Faruk Çelik yapar' gibi söylemlere yer verildi. Bu beni çok üzen bir konu oldu. Şimdi yakında Sümerpark Projesi ihalesinin gününü alacağız. Burasıyla ilgili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Bey, kendilerinin de projesinin olduğunu belirtmiş ve bizden oradan yer istemişti. Şimdi ben 'Ömer Faruk Çelik ister, Cengiz Ergün verir' şeklinde bir başlık attırsam bu doğru olur mu? O açıdan işi siyasi şova dönüştürmenin doğru olmadığını ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Meydanın adı oybirliğiyle değişti

Haberin Devamı

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından söz alan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bizim internet sitesinden ya da basınımızdan böyle bir haber yayınlamamız söz konusu değildir. Birbirimize saygı duyarak, nezaket içerisinde bu şehre hizmet edelim düşüncesindeyiz” dedi. Tüm siyasi partilerin oybirliğiyle geçen kararın ardından konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7. maddesinin ‘g’ bendini hatırlatarak, “? meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmek Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir” dedi.

Turgutlu 50. Yıl Alanı da 15 Temmuz Şehitler Alanı olarak değiştirildi Konuşmaların ardından Manolya Meydanı’nın adının 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Turgutlu 50. Yıl Şehitler Alanı’nın adının da 15 Temmuz Şehitler Alanı olarak değiştirilmesi teklifleri MHP, AK Parti, CHP ve Bağımsızların oylarıyla oybirliğiyle kabul edildi. Gündem maddelerinin oylanmasının ardından 11 Ekim Salı günü toplanmak üzere birleşime son verildi.

Haberin Devamı