Gazete Vatan Logo
Magazin Şok gelişme!

Şok gelişme!

O isim kayıplara karıştı...

Ünlü isimlerin de yer aldığı uyuşturucu davasında tutuklu yargılanmasına karar verilen menajer Selin Borankay’ı arayan polis, gittiği adreslerden eli boş döndü.

İstanbul’da düzenlenen uyuşturucu operasyonu sonrasında savcılık, aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca, şarkıcı Cenk Eren ve menajer Ayşe Selin Boronkay’ın bulunduğu 34 kişi hakkında, 5 yıldan15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianameyi kabul eden İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, geçen 1 Ekim’de verdiği ara kararla, aralarında Selin Boronkay’ın da olduğu 17 sanık hakkında yakalama kararı çıkardı. Mahkeme oyuncular Çağtay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren’in de aralarında bulunduğu 13 sanığa ise yurt dışına çıkış yasağı koydu.

İstanbul polisi, hakkında yakalama kararı çıkarılan sanıklar arasında yer alan menajer Ayşe Selin Boronkay’ı yakalamak için bir çok adrese baskın düzenledi ama bir sonuç elde edemedi.

28 Kasım’da başlıyor

Hakkında uyuşturucu temin etmek suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen ve 28 Kasım’da ilk kez hakim karşısına çıkacak olan Boronkay’ın arkadaş ve akrabalarının evlerine de giden polis, eli boş döndü. Polis Borankay’ın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Yurtdışına kaçma ihtimalini de değerlendiren polis, bu konuda yaptığı çalışmalarda Borankay’ın yurtdışına çıkış yapmadığını tespit etti.

5 kişi tutuklandı

Öte yandan hakkında yakalama kararı çıkarılan 17 kişiden 5’i dün İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Emrah Akman, Aslı Keskin, Recep Onur Bayramoğlu, Erol T. ve Cengiz Esmer’in yüzlerine yakalama kararı okundu. Yakalama kararının okunmasının ardından şüphelilerin avukatı söz alarak “Bu insanların savunması alındıktan sonra serbest bırakılmışlardır. Özellikle Recep Onur Bayramoğlu, Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisidir. Bu durum öğrenim hayatını engelleyecektir. Tutuksuz yargılanmalarını talep ediyorum” dedi. Savcı ise şüphelilerin tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti şüphelilerin “uyuşturucu temin etmek suçundan” tutuklanmasına karar verdi.

Haberin Devamı