Gazete Vatan Logo
Magazin Şehrin sahneleri canlanıyor

Şehrin sahneleri canlanıyor

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, sanatın her alanına dokunan 5. sezon programının ilk etkinliklerini açıkladı. Dünyaca ünlü dev prodüksiyon Blue Man Group, müziğin her renginin en sevilen temsilcileri, bu sezon 2. kez gerçekleşecek MIX Festival, Sónar Istanbul ve Zorlu PSM Caz Festivali sahnesinde olacak

Şehrin sahneleri canlanıyor

Festivaller hız kesmiyor

Zorlu PSM’nin her metrekaresinin müzik ile dolduğu, çeşitli yan etkinliklerle mekanın tamamını festival ruhuna bürüyen MIX Festival, bu sezon 15-16 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalin açıklanan ilk isimleri arasında; Selda Bağcan&Boom Pam, Modestep, Electro Deluxe, The Wedding Present, Cem Adrian, Goose, Mustafa Özkent, Kabus Kerim, Manuş Baba, Slam, Jakuzi, Motorama, Gökçen Kaynatan, Donae’o, Dagamba, Son Feci Bisiklet, SX, She Drew The Gun, Dudu Tassa&The Kuwaities, Akın Sevgör ve The Away Days yer alıyor.

Dünyanın en ünlü elektronik müzik, yaratıcılık ve teknoloji festivali Sónar Istanbul, 30-31 Mart tarihlerinde müzikseverlere yine bambaşka bir deneyim yaşatacak. Zorlu PSM’nin tüm sahnelerinin 10 gün boyunca caz, blues, elektronik, rock gibi janrlar arası farklı bir deneyime ev sahipliği yaptığı Zorlu PSM Caz Festivali, bu sezon The Australian Pink Floyd Show, Gregory Porter ve Stacey Kent‘in de aralarında bulunduğu pek çok ismi ağırlayacak.

Zorlu PSM’nin büyük isimleri

Haberin Devamı

23 Eylül’de BRIT Awards sahibi İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Tom Odell; 27 Eylül’de etkileyici sözler ve zarif yorumuyla Michael Kiwanuka; 3 Ekim’de elektronik müzikte ezberleri bozarak kendi özgün tarzını ortaya koyan prodüktör Nicolas Jaar; 26 Ekim’de Marlene Dietrich’e benzetilen sesi ile büyüleyen Fransız şarkıcı Patricia Kaas, 27 Ekim’de electro-pop ve techno’nun dinamik ikilisi HVOB ve Winston Marshall; 16 Kasım’da sesinde Fas ve İran’ın kültürel mirası gizli, müzisyen Mor Karbasi ve 4 Aralık’ta İngiliz elektronik müzik grubu Lamb, 13 Aralık’ta Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eşi duru sesli kadın Carla Bruni, Zorlu PSM’de yer alacak.

Yenilenen yüzüyle Studio

Studio, yenilenerek 5. sezona hazırlanıyor. 800 kişiye çıkan izleyici kapasitesiyle Studio’da ağırlanacak ilk isimler arasında; Japon post rock grubu MONO, drum and bass ve elektronik müziğin kilometre taşlarından, yeni “audio-visual” şovuyla Roni Size, Garanti Caz yeşili kapsamındaki Portico Quartet, Brazzaville, John Maus, Aeroplane, Betoko, ADULT, Jeton Records ve Zorlu Psm işbirliğiyle techno’nun önemli isimlerinden Pig & Dan, Coyu, Christian Smith ve Matrixxman...

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk defa Blue Man

Zorlu PSM, BKM işbirliğiyle müzik, eğlence, sanat ve komedi öğelerini taşıyan sahne şovuyla dünyaca ünlü bir fenomene dönüşen Blue Man Group’u sahnesine taşıyor. Dev prodüksiyon, eşsiz enstrümanlar, etkileyici teknolojik detayların buluştuğu şaşırtıcı ve heyecan verici interaktif performanslarıyla Blue Man Group; 13 Şubat-4 Mart tarihleri arasında 24 performansla Zorlu PSM’de olacak.