Gazete Vatan Logo
Magazin İç dünyamızdan kopanları anlattık

İç dünyamızdan kopanları anlattık

Fransız elektronik müzik sahnesinin yetenekli ikilisi AaRON, yeni albümleri ‘We Cut The Night’ı yayınladıktan hemen sonra 7 Aralık gecesi Ankara Hayal Kahvesi’nde, 8 Aralık’ta ise İstanbul Babylon’da hayranları ile buluşacak. İkili, yeni albümleri için “Kendi iç dünyamızdan kopup gelenleri anlattığımız bir albüm oldu” diyor

İç dünyamızdan kopanları anlattık

Yaptığınız müziği nasıl tanımlıyorsunuz? Müziğinizin amacı nedir?

Şarkılarımızın zihinsel yolculukta tetikleyici bir etkisi olsun istiyoruz. Olabildiği kadar özgür, ruhlarımızla ilintili, dinleyen müzikseverlerin kulaklarına eklenecek yeni bir renk olması için uğraşıyoruz.

Yazdığınız şarkılar için ilhamı nerelerden ve kimlerden alıyorsunuz?

Normal hayatta başımıza gelen günlük olaylardan bile ilham alabiliyoruz. Duygularımızı harekete geçirecek, etrafımızı sarıp sarmayalan her şeye karşı algılarımız açık. Yeni albümümüz ‘We Cut The Night’da da bazı ilham kaynaklarımız ve usta sanatçılar oldu elbette. Örneğin Bill Viola. Kendisi Amerikalı bir video sanatçısı. Elektronik, ses ve görüntü teknolojisini muhteşem kullanarak ortaya harika videolar çıkartan bir sanatçı. Gregory Crewdson, yakaladığı ışık ile her şeyin mümkün olduğunu hissettiren harika bir fotografçı ve son olarak Jim Jarmusch, çektiği filmlerle bizi hayran bırakan usta yönetmen. Özellikle ‘Only Lovers Left Alive’ filminde yarattığı atmosfer, bu albümün en önemli ilham kaynaklarından oldu. Ayrıca müziklerini her daim saygı ile dinlediğimiz klasiklerden Leonard Cohen, Nina Simone, Tomas Tranströmer ve Walt Whitman...

Haberin Devamı

Son albümünüz We Cut The Night’ı bize anlatın desek...

Biz, gecelerin insanların kendilerine karşı en dürüst olduğu zaman dilimi olduğunu düşünüyoruz. Korkularımızla, umutlarımızla ve duygularımızla en çok yüzleştiğimiz zaman dilimi. Gün boyunca taktığımız sosyal maskeden arındığımız, sadece kendi kendimizle kaldığımız zaman. Gökyüzünün altında, kendi en iyi taraflarımızla karşı karşıya kaldığımız anlar. Bu albüm, kendi iç dünyamızdan kopup gelenleri anlattığımız bir albüm oldu. Tüm enerjimizi yansıtmaya çalıştığımız 10 yeni şarkıdan oluşan bir albüm oldu.

Albümün en çok dikkat çeken şarkısı ‘Blouson Noir’in klibinde ünlü oyuncu John Malcovich rol alıyor. Kendisini nasıl ikna ettiniz?

‘Blousson Noir’ şarkısının nasıl New York’ta doğduğunu ve büyüdüğünü anlattık kendisine ve bu duyguyu video klipte canlandırmasını rica ettik. Sonuç harika oldu.

Haberin Devamı

Duygu patlaması yaşayacağız

Ülkemiz hakkında ne gibi fikirleriniz var? Buradaki müzik sektörünü, kültürel olayları takip edebiliyor musunuz?

Ülkenin genel kültürel renkleri hakkında çok da bir şey söylememiz mümkün değil. Çünkü daha önce sadece İstanbul’a konser için geldik. Ancak bu kez ilk kez Ankara’ya da gidiyoruz ve bunun için heyecanlıyız. Caddelerden yayılan enerjiden çok etkilendiğimi hatırlıyorum. 80’lerin New York şehrini hatırlatmıştı bana duygu olarak. Güzel, gürültülü, kültürel zenginlik dolu. Orada yaşayan Türk arkadaşımız Fırat Çelik bizi birçok yere götürdü. Çok güzel anılarımız var İstanbul ile ilgili.

İş harici ne yapıyorsunuz?

Genelde evde sakinliği ve sessizliği tercih ediyoruz. Araba kullanırken müzik dinlemeyi seviyoruz.

Çok yakında Ankara’da ve İstanbul’da sahnede olacaksınız. Bizi sahnede neler bekliyor?

Büyük bir duygu patlaması yaşayacağız hep birlikte. Biz hazırız ve heyecanlıyız. Ya siz?