Gazete Vatan Logo
Magazin Disney'in siyahi ayıbı! Beyaz aktörler...

Disney'in siyahi ayıbı! Beyaz aktörler...

'Alaaddin' filmi için Asyalı oyuncu sıkıntısı çeken ABD'li yapım şirketi Disney, beyaz aktörleri makyajla siyahi yapınca tepki çekti.

Disney'in siyahi ayıbı! Beyaz aktörler...

Habertürk'te yer alan habere göre; Disney, çekimlerine başladığı 'Alaaddin' filminde yeterince Asyalı aktör bulunamayınca çareyi beyaz aktörleri makyajla siyahi yapmakta buldu!

Londra yakınlarındaki Surrey'de çekilen filmin oyunculardan birinin ortaya attığı bu iddia, sosyal medyada da tepkilere neden oldu. Bazı kullanıcılar, sadece Londra'da 1 milyondan fazla Asyalı olduğunu belirterek, Disney'i 'siyahilere hakaret etmekle' eleştirdi.

İngiliz yönetmen Guy Ritchie yönetmenliğindeki filmde, 'Cin' rolünü ABD'li aktör Will Smith oynuyor. 'Alaaddin' rolünü Mısırlı aktör Mena Massoud, 'Yasemin'i İngiliz aktris Naomi Scott ve 'Prens Anders'i de ABD'li aktör Billy Magnussen canlandırıyor.

Disney, 1992'deki yapıma nazaran 'Alaaddin'in Sihirli Lambası filminin yeni versiyonunda 500 oyuncudan 400'ünün Hintli, Ortadoğulu, Akdenizli ve Asyalı olduğunu belirterek, filmin önceki versiyonuna kıyasla çok daha etnik olduğunu belirtmekle yetindi.