Gazete Vatan Logo

Madde bağımlısı Cengiz budist rahibi oldu

Teknoloji dalında üst düzey konumdayken uyuşturucu batağına saplanan Cengiz isimli Türk yönetici, Tayland’a gidip budist oldu adını da rahip Atalo olarak değiştirdi.

Madde bağımlısı Cengiz budist rahibi oldu

Almanya’da teknoloji sektöründe üst düzey bir pozisyonda görev alan ve hayatı boyunca para ve prestij içinde yaşayan ve soyadı açıklanmayan Türk asıllı Cengiz, uyuşturucu batağına düştü. Kokain bağımlısı olduktan sonra intiharın eşiğine kadar gelen Cengiz bu bağımlılığından kurtulmak için Tayland’daki Budist Wat Tham Krabok Tapınağı’na gitmeye karar verdi.

14 yıl önce geldi

Reuters haber ajansına konuşan 38 yaşındaki Cengiz, “Bu tapınak resmen hayatımı değiştirdi. İşim çok stresliydi ve yüksek performans talep eden batı toplumunda bir köleydim” diye konuştu. Tapınağa 14 yıl önce gelen ve sık sık meditasyon ve dua etmek için manastırı ziyaret eden Cengiz’in adı da Rahip Atalo oldu.

Kitap yazacak

Bu deneyimini kitaplaştırmak istediğini söyleyen Cengiz gibi başkent Bangkok’un 140 kilometre kuzeyindeki Wat Tham Krabok’ta 110 bini aşkın insan 1959’dan bu yana rehabilite oluyor. Rehabilitasyonun başında Sajja seremonisi yapan rahipler ve hastalar bu esnada bir daha uyuşturucu kullanmayacaklarına yemin ediyorlar. Daha sonra hastalar en az 5 gün boyunca kendilerini kusturacak güçlü bitkisel ilaçlar alıyorlar. Kustuktan sonra ise bitki özlerinden oluşan bir banyo ile detoks süreci başlıyor. İlk 5 gün boyunca dış dünya ile herhangi bir iletişimi olmayan hastalar bu süreç boyunca masa tenisi oynayıp ağırlık kaldırarak meditasyon yapabiliyor.

Haberin Devamı