Gazete Vatan Logo

KYK bursları ne zaman yatar? 2019-2020 KYK burs parası hangi tarihte ödenecek?

KYK burs sonuçları açıklandı. Burs ve öğrenim kredisi alan öğrenciler şimdi KYK’nın burs ve öğrenim kredilerinin ne zaman yatacağını merak ediyor. Öğrenciler KYK haberlerini yakından takip ediyor. Peki, KYK bursları ne zaman yatar? 2019-2020 KYK burs parası hangi tarihte ödenecek?

KYK bursları ne zaman yatar? 2019-2020 KYK burs parası hangi tarihte ödenecek?

KYK bursları ne zaman yatıyor? 2019-2020 KYK burs parası hangi tarihte ödenecek? Soruları gün geçtikçe artarak devam ediyor. KYK burs ve kredi sonuçları açıklandıktan sonra, e-devlet üzerinden taahhütname onayı yapan öğrenciler, şimdi gözlerini KYK burs ve kredilerin ödeneceği tarihe çevirdi.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATAR?

KYK'nın verdiği bilgiye göre, taahhütnamesini onaylayan öğrencilerin burs tarihi ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmasa da iki tarih ön plana çıkıyor.

1.Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak.

2. 2019-2020 KYK burs ücretleri, ilk defa kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı yani ocak ayında ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere burs ve krediler ise T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ila 10. ayı arasında yatırılacaktır.

YURT DIŞINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLER 15’İNE KADAR TAAHHÜTNAME ONAYI YAPABİLECEK

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemleri için ise son gün 15 Aralık.

Haberin Devamı

Yükseköğrenimini yurt dışında sürdüren ve kendisine burs/kredi tahsis edilen öğrencilerin yurt içinde PTT’lerden, yurt dışında ise konsolosluk veya büyükelçiliklerden “e-Devlet şifresi” temin etmelidir. Şifresinin temin edilmesinden sonra, e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları ve kendilerine kefil olacak kişinin Türkiye’deki noterlerden kefaletname hazırlatması gerekmektedir.

Öğrenci adına düzenlenerek noter tarafından onaylanmış, kefaletnamenin en geç 31 Aralık tarihine kadar bir dilekçe ekinde Söğütözü Mahallesi 2176. Cadde No: 25 Çankaya/Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına elden veya posta yoluyla teslim edilmelidir.