Gazete Vatan Logo

KYK bursları ne kadar? KYK burs-kredi ödemeleri ne zaman yapılacak?

KYK burs-kredi başvuru sonuçları açıklandıktan sonra, üniversite öğrencileri KYK burs miktarlarını ve KYK burslarının ne zaman yatırılacağını merak etmeye başladı.

KYK bursları ne kadar? KYK burs-kredi ödemeleri ne zaman yapılacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından duyurulan KYK burs - kredi başvuru sonuçları açıklandıktan sonra, burs ve ya krediden yararlanacak olan üniversite öğrencilerinin, KYK taahhütname onayında bulunması gerekiyor.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATAR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK TAAHHÜTNAMESİ NASIL YAPILIR?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

Haberin Devamı

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi verilmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

KYK BURS-KREDİ MİKTARI NE KADAR?

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için aylık burs-kredi miktarı,
*Lisansta 500 TL
*Yüksek Lisansta 1.000 TL
*Doktorada 1.500 TL oldu.