Gazete Vatan Logo

KYK burs sonuçları için açıklama geldi!

KYK burs sonuçları binlerce kişi tarafından merakla bekleniyor. Bakan Akif Çağatay Kılıç'tan KYK burs sonuçları ile ilgili açıklama geldi. KYK burs sonuçları hakkındaki detaylı bilgi haberimizde...

KYK burs sonuçları için açıklama geldi!

KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce öğrencinin gündeminde yer alıyor. KYK burs sonuçları ile ilgili henüz herhangi bir kesinlik yok, resmi sonuçlar açıklandığında haberimizde olacak. Bakan Akif Çağatay Kılıç KYK burs sonuçları için açıklamaların kısa sürede yapılacağına dikkat çekti, işte ayrıntılar...

Eğitim alanına teşvik anlamında devlet bazı imkanlar sunmaktadır. Hem ailelerin üzerindeki yükü hafifletmek için hem de öğrencilere destek olmak için oldukça çeşitli imkanlar sunan devletin kurumu ise KYK’dır. KYK nın sağlamış olduğu hem burs kredi hem de yurt imkanları vardır. Bu imkanlardan faydalanmak isteyen öğrenciler kontenjanlar dahilinde başvuruda bulunurlar. Ancak öncelik ile her yıl düzenlenen YGS LYS sınavlarına giren adayların herhangi bir iki yıllık ya da dört yıllık bir üniversite eğitim programı kazanmaları gerekmektedir. Bu eğitim programını kazanan öğrenciler rahatlık ile KYK Burs Başvurularında bulunabilirler. Oldukça fazla öğrenciye hitap eden bu imkanlardan bu şartları sağlayan her öğrencinin faydalanmasında hiç bir sakınca yoktur. Adaylar öncelik ile geçtiğimiz günlerde e-devlet üzerinden KYK burs başvurularında bulundular.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Artık meraklı bekleyiş KYK burs başvuruları sonuçları için başlamıştı. Ancak ülkemizde yaşanan talihsiz olaylar sebebi ile bazı okullar kapatıldı. Ve buradan öğrenciler başka üniversitelere geçiş yaptılar. Bir çok öğrenci de aynı zamanda DGS Sınavına girerek eğitimlerini dört yıllık bir sürece çıkarmayı amaçladılar. Ve bu nedenden dolayı bu öğrencilerinde burs başvurularını yenilemeleri gerekti. Hem yeni başlayanlar hem de bu durumda bulunan öğrencilerin aynı zamana denk olacak şekilde KYK burs başvuru sonuçları açıklanacaktır. Bu nedenden dolayı açıklanma süreci normalde bir hafta içerisinde sürerken bu sebeplerden dolayı KYK burs başvuruları sonuçlarının açıklanma tarihi biraz uzayacağa benziyor. Normalde bir hafta içerisinde gerekli incelemeler ve analizler yapıldıktan sonra açıklanan KYK burs başvuruları sonuçları bu yıl kasımın ilk iki haftasının sonunda açıklanacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

KYK burs başvuruları sonuçları açıklandıktan sonra artık öğrenciler kontenjanlar dahilinde ya burslu sayılarak geri ödemesiz bir şekilde bu imkandan faydalanacak yada öğrenci kredi alarak geri ödemeli bir şekilde bu imkanlardan faydalanacaktır. KYK Burs Başvuru Sonuçları açıklandıktan sonra ise adayların bu meblağa alabilmeleri için 2017 Ocak ayını beklemelerine de ayrıca gerek yoktur. Bu yıl farklı bir uygulama yapılarak Kasım ayından itibaren öğrenciler KYK burslarını ya da kredilerini alabileceklerdir. Normalde böyle bir uygulama yoktu. Ancak KYK Genel Müdürünün yaptığı açıklamaya göre bu yıl bu düzen böyle olacaktır. Geçtiğimiz yıllarda öğrenciler 330 tl olarak KYK ücretlerini almaktalar idi. Ancak 2016 tarihinden itibaren öğrenciler burslarını 400 tl olarak almaya devam ettiler. Önümüzdeki yılda bu şekilde olacağı tahmin edilen KYK burslarını öğrenciler Kasım ayından itibaren 400 tl olarak çekip kullanabilirler.

Haberin Devamı