Gazete Vatan Logo

KYK Borç Sorgulama Ve Yeniden Yapılandırma

KYK borç sorgulama yaparak öğrenim kredinizi takip edebilirsiniz. KYK borç sorgulama yapmak ve öğrenim kredisi yapılandırma işlemleri için rehberi inceleyebilirsiniz.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere verilen krediler için online olarak sunulan hizmetler, işleri çok daha kolay hale getirmektedir. Hizmetler aracılığı ile öğrenciler aldıkları kredileri kolay bir şekilde takip edebilmektedir. Özelikle okul bittikten sonraki iki yıl içerisinde geri ödemesi başlayan krediler için KYK borç sorgulama yapmanız çok yararlı olacaktır. Böylece geri ödemenin ne zaman yapılacağını öğreneceğiniz için borç takibi yaparak faiz uygulanmadan borçlarınızı ödeyebilirsiniz

KYK BORÇ SORGULAMA

KYK BURS SORGULAMA

KYK BORÇ ERTELEME

KYK borç sorgulama yapmak için pek çok portal bulunduğu gibi ödeme yapabilmeniz için interneti de kullanabilirsiniz bu bakımdan isterseniz e devlet kapısı üzerinden isterseniz de KYK resmi sitesi üzerinden kredi işlemlerinizi yönetebilir ve KYK borç sorgulama yapabilirsiniz.

KYK Borç Sorgulama

KYK borç sorgulama yaptıktan sonra tüm ödeme planı sizin için yayınlanacaktır. Böylece hangi ay içerisinde ne kadarlık bir taksit ödemenizin olduğunu görebilirsiniz. Kredi almaya başlayan kişilerin krediyi nasıl alıyorsa, taksit ödemelerini de o şekilde azar azar ödeyebilir. KYK borç sorgulama yaptığınızda da bu durum size gösterilecektir. KYK borç sorgulama bu bakımdan işlerinizi kolaylaştıracaktır.

Haberin Devamı

İlk Kredi Alma

Borç sorgulama için öğrencilerin kredi alması gerekmektedir. Kredi alma için ilk olarak kredi başvuruları zamanında başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzu yaptıktan sonra ise onay süreci işleyecektir. Onaylanan krediniz, size bağlanacak ve aylık olarak kredi almaya başlayacaksınız. Kredi konusunda yetkili banka Ziraat Bankası olduğu için tüm öğrencilere Ziraat Bankası üzerinden bir hesap açılmakta ve bu hesap üzerinden kredileri almaları sağlanmaktadır. Fakat kartın alınması için ilk kredi ödemeleri banka üzerinden yapılmaktadır. Genelde tüm kampüslerde yer alan Ziraat Bankası üzerinden ilk kredinizi alırken, kartınız da size teslim edilecektir. Bundan sonraki kredilerinizi bankamatikler üzerinden alabilirsiniz. Bu şekilde alacağınız kredilerinizi ise sonradan belirtildiği şekilde ödemeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı