Gazete Vatan Logo

KYK Borç Sorgulama ve Öğrenim Kredisi Geri Ödeme İşlemleri

Devletin üniversite öğrencilerine sağladığıöğrenim kredisini alan öğrenciler, KYK borç sorgulama yapabilmektedir. KYK borç sorgulama yaparak borç bilgilerinize ulaşabilirsiniz. KYK borç sorgulama ile ilgili detaylar için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Devlet tarafından üniversite öğrencilerinin daha rahat bir şekilde okuyabilmesi için kredi imkanı getirilmiştir. Bu kredi imkanı sayesinde öğrencilerin herhangi bir işte çalışmasına gerek kalmadan, derslerine yoğunlaşması ve aldığı kredi ile de üniversitedeki masraflarını karşılaması mümkün olmaktadır. Bu bakımdan maddi yönden yeterliliğe sahip olmayan ailelerin çocukları, üniversiteye eğitimlerine başladığında ve başvuruların alındığında, kredi için başvuru yapabilir.

KYK BORÇ SORGULAMA

KYK BURS SORGULAMA

KYK BORÇ ERTELEME

Yapılan bu başvurunun ardından kişinin durumu ile ilgili yapılacak inceleme ile birlikte kredi alması mümkün kılınmaktadır. Kredi başvuruların ardından yeni yıl ile birlikte kişilere krediler sağlanmaktadır. Kredi almaya hak kazanan kişi, Ziraat Bankası üzerinden her ay düzenli olarak bu krediyi almaktadır.

Bu krediyi alan öğrenciler, eğitim sonrasında bu kredilerini yine aynı şekilde ödemesi gerekmektedir. Bu bakımdan kişilerin toplamda ne kadar borcu olduğunu öğrenmesi için KYK borç sorgulama yapması gerekmektedir. Ayrıca bu KYK borç sorgulama ile birlikte ödeme planına da ulaşmak mümkündür. Bu sayede kredi alan öğrenciler bu kredileri ile ilgili işlemlerini online olarak KYK borç sorgulama gibi hizmetler üzerinden yaparak bilgi alabilir ve gerekli işlemleri yerine getirebilir.

Haberin Devamı

Bu yönde bilgi almak isteyenler E Devlet üzerinden açılan KYK borç sorgulama ekranı üzerinden KYK kredi ve diğer işlemleri ile ilgili bilgi alması mümkündür. Bu hizmetten yararlanmak isteyen kişilerin E Devlet üye girişi yapması gerekmektedir. Böylelikle ilgili sorgulama ekranına ulaşım sağlanacaktır. Bu konuda ödemelerini düzenli olarak yapamayan veya borcunu hiç ödemeyen kişiler durumları ile ilgili başvuru yaparak KYK borç erteleme işlemi de yapabilmektedir. Bunun yanında yapılandırma dönemlerinde borcun yapılandırılarak tekrar taksitlendirilmesi de mümkündür. Bu bakımdan bu tür dönemsel yapılan imkanların takip edilmesi yeterli olacaktır.