Gazete Vatan Logo

KYK 4. yurt yedek sonuçları açıklandı! KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman?

KYK 4. yurt yedek sonuçları merakla bekleniyordu ve açıklandı. KYK yurt yerleştirme sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Diğer bir merak edilen konu KYK kredi ve burs başvurularının ne zaman başlayacağı oldu. İşte tüm ayrıntılar...

KYK 4. yurt yedek sonuçları açıklandı! KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman?

KYK 4. yurt yedek sonuçları e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Yerleşen öğrencilerin haberimizde yer alan kayıt işlemlerini yapması gerekiyor. KYK kredi ve burs başvurularının ne zaman alınacağı da belli oldu.

30 Haziran 2017 tarihinden sonra yatay/dikey geçiş yapan, ek kontenjan ve özel yetenek sınavı ile bir yükseköğrenim programına yerleşen, ülkemize kendi imkânları ile gelen yabancı uyruklu öğrenciler ile yüksek lisans/doktora öğrencilerinin yurt başvuruları e-devlet üzerinden alınacak.

ÖSYM’nin sonuç açıklama ve YÖK’ün kesin kayıt tarihlerine göre başvuru tarihlerini belirleyen KYK, yurt başvurularını tüm üniversitelerin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile yatay/dikey geçiş yapan öğrencilerin kayıt işlemlerini tamamlamasının ardından alacak.

KYK 4. YURT YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Başvurular e- Devlet üzerinden

Başvuru sırasında yanlış işaretlemelerin önüne geçmek amacıyla öğrencilerin öğrenim bilgileri artık YÖK bilgi siteminden alınıyor. Dolayısıyla öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Bu nedenle KYK’ya yurt başvurusunda bulunacak öğrencilerin okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri önem taşıyor.

Haberin Devamı

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzeltebilecekler.

Başvuru tarihleri ilerleyen süreçte kamuoyuna duyurulacak olup başvuruyla ilgili merak edilen her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (http://yurtkur.gsb.gov.tr/) ulaşılabilecek.

YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKENLER
KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin temel olarak yapması gereken iki şey bulunuyor: süresi içinde ilk kayıt ücretini ödemek ve e-devlet üzerinden taahhütnameyi okuyup onaylamak.
Ödemeler Ziraat Bankası şubelerinden, ATM'lerden ya da KYK’nın internet sitesinden gerçekleştirilebiliyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, ödeme ekranından T.C. kimlik numarasıyla sorgulama yapıldığında otomatik olarak çıkıyor.
İlk kayıt ücretini ödemek için veilen süre yerleştirme tarihine göre belirleniyor. Dolayısıyla yurt hakkı kazanan öğrenci, kendisi için verilen süreyi sonuç görüntüleme ekranından görebilecek.
İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenci yine belirtilen süre içerisinde e-Devlet üzerinden taahhütname onayını gerçekleştirdikten sonra KYK yurtlarında barınmaya başlayabilecek.
Yedek sırası bekleyen öğrenciler sonuçları https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden görüntüleyebilecek.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağı henüz netleşmedi. KYK yurt başvuru kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından burs ve kredi başvuruları başlayacak...