Gazete Vatan Logo

Kurbanlarını böyle aramışlar!

Londra polisi, 7 kişinin öldüğü saldırının faillerinin adını açıkladı. Teröristlerden ikisinin bıçaklayacak kurban ararken görüntüleri ortaya çıktı. Canilerin sakin bir şekilde yürümesi tüyler ürpertti

Kurbanlarını böyle aramışlar!

Londra polisi, 3 teröristin kimliğini gözaltına alınan 12 şüphelinin tamamının serbest bırakılmasının ardından açıkladı. Zanlıların Pakistan asıllı eski metro çalışanı Khuram Butt, pasta ustası Faslı Raşid Redouane ve annesi İtalyan olan Fas asıllı 22 yaşındaki Yusuf Zaghba olduğu ortaya çıktı. Evli ve çocuklu olan 27 yaşındaki Butt, birkaç yıldır Londra’nın doğusundaki Barking’de yaşıyordu. Bir süre Londra toplu taşıma görevlisi olarak İngiliz parlamentosu ve bakanlıkları bulunduğu Westminster durağında metroda çalışan, Parlamento yakınındaki tünellerde bile görev yapan Pakistanlının, çocukken ailesiyle birlikte İngiltere’ye göçmen olarak geldiği açıklandı. Saldırı sırasında Arsenal forması giyen ve geçen yıl Channel 4 televizyonunda yayınlanan ‘Cihatçı komşum’ isimli belgeselde yer alan teröristin son 1 yıl içinde YouTube’da izlediği videolarla radikalleştiği ve oturduğu semtte bisiklete binen kadınlara bile tepki gösterdiği ortaya çıktı.

Kızına son ziyaret

Diğer saldırgan ise 30 yaşındaki Raşid Redouane olarak ilan edildi. Redouane’ın babasının Fas’lı annesinin ise Libya kökenli olduğu belirtildi. İngiliz Charisse O’Leary isimli bir kadınla 2012’de evlenip bir kız çocuğu sahibi olan teröristin ayrıldığı eşini evlilikleri süresince Müslüman yapmak için bir baskıda bulunmadığı, saldırıdan sadece birkaç saat önce kızını ziyarete gittiği anlaşıldı. Polis, DEAŞ’lı teröristin kızına veda ettiğini düşünüyor. Ancak İngiliz eş, ziyaret sırasında şüphelenilecek bir durum olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’ye gelirken...

Üçüncü teröristin ise ailesi Fas ve İtalya vatandaşı olan 1995 doğumlu Yusuf Zaghba isimli bir kişi olduğu açıklandı. Annesi İtalyan olan terörist geçen yıl Bologna’dan Türkiye’ye giden bir uçağa binmeye hazırlanırken İtalyan istihbaratı tarafından havaalanında durduruldu. Suriye’ye gitmeye çalıştığı tespit edildi. Buna rağmen Zaghba birkaç ay sonra İngiltere’ye giriş yapmayı başardı. 3 teröristten Khuram ve Yusuf’un Borough Market’te saldırı sırasında bıçaklayacak kurban ararken çekilmiş görüntüleri de ortaya çıktı. İkilinin oldukça sakin görülmesi dikkat çekiyor.

Haberin Devamı