Gazete Vatan Logo

Kumpasın ilk mağduru beraat etti!

2006’da açılan Atabeyler davasının sanıklarından Pilot Yüzbaşı Murat Eren, terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasından beraat etti

Kumpasın ilk mağduru beraat etti!

Kumpas davalarının ilk kurbanı olan eski özel kuvvetler pilotu Yüzbaşı Murat Eren, ‘Terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlamasından beraat etti. Kumpas mağduru olarak en uzun süre hapiste kalan ve bu davalardan tahliye olan son kişi olan Murat Eren, kapatılan Özel Görevli Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin suç duyurusu üzerine astsubaylar Yasin Yaman, Erkut Taş ve işadamı Yunis Akkaya hakkında, ‘silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlamasıyla dava açılmıştı.

Oy birliğiyle beraat

Davanın karar duruşması gönderildiği Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı sanıklar hakkında beraat kararı istedi. Kararı açıklayan mahkeme başkanı İlhami Demirkoparan sanıklar hakkında oy birliğiyle beraat kararı verdiklerini belirtti.

“Beni en çok üzen davaydı”

TSK’ya yapılan ilk kumpas olarak nitelenen ve 2006’a açılan Atabeyler davasında yeniden yargılanma bekleyen Murat Eren, tahliye kararının ardından VATAN’a konuştu: Bana en çok sıkıntı veren beni en çok üzen dava buydu. Şu anda aklanmanın verdiği huzur ve mutluluğu yaşıyorum. Yeniden yargılanma davası için daha gün vermediler. 1.5 yıla yaklaştı. Eğer dava başlarsa onun da 1 ya da 2 celsede biteceğini tahmin ediyorum. Davalar biter bitmez orduya dönüş için başvuracağım. Daha önce yaptığım başvurum için davaların sonlanmasıyla birlikte tekrar başvuru yapın dediler. Tekrar mücadele edip görevime döneceğim.

Haberin Devamı