Gazete Vatan Logo

Kumburgaz'da son umut!

Kumburgaz'da denize açıldıktan sonra kaybolan 5 genci arama çalışmalarına petrol arama gemisi Barbaros Hayrettin Paşa'nın da katılacağı belirtildi. Bu haber, kayıpların yakınları için umut oldu.

Kumburgaz Kamiloba sahilinde geçtiğimiz pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten, halen haber bir haber alınamadı. Denize açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi bulmak için ekiplerin arama çalışmalarına devam ediyor. Kayıp gençlerin akrabaları aralamalara bugün Barbaros Hayrettin Paşa Petrol Arama ve Sondajlama Gemisi'nin de katılacağını söyledi. Sahilde kayıp gençlerin yakınlarının bekleyişi ise sürüyor.

Kayıp gençlerden Doğan ve Serdar Demir'in amcası Sait Demir, arama çalışmalarında bir sonuca ulaşılamadığını ve artık bir mucize beklediklerini belirterek, "Milletvekili Süleyman Çelebi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile telefonla görüştü. Aramalarla ilgili bilgi verdi, destek istedi. Bakan Yıldız ise Kadıköy'de demirli olan Barbaros Hayrettin Paşa petrol arama ve sondajlama gemisinin sahil güvenlik ekipleriyle koordineli olarak çalışmalara katılacağını söyledi. Bu geminin çok donanımlı olduğunu öğrendik. Gelmesini bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Kayıp Mikail Çelik'in ağabeyi İsmail Çelik ise, Barbaros Hayrettin Paşa Petrol Arama ve Sondajlama Gemisi’nin Kadıköy sahilde demirli beklediğini belirterek, “Gelen son bilgi doğrultusunda gemi Kadıköy sahildeymiş. Milletvekili Süleyman Çelebi'ye bu konuda bilgi verdim. O da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüştü. Bize verilen bilgiye göre gemi çalışanlarıyla sahil güvenlik ekiplerinin görüştüğünü söyledi. Bu sürecin en kısa zamanda hızlandırılmasını istiyoruz. O geminin de arama faaliyetlere katılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kayıp gençlerin yakınlarının sahilde bekleyişi devam ederken, arama çalışmaları denizden sonar sistemle donatılmış mayın arama gemileri ile itfaiyenin helikopteriyle çalışmalar sürüyor.