Gazete Vatan Logo

Kudüs Belediye Başkanı: "Ödün vermeyeceğiz"

İsrail'in Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat: "Kalmak için buradayız. Ödün vermeyeceğiz. Bu zorlukları aşarak savaşı kazanacağız."

İsrail'in Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat Filistinli bir sürücünün Yahudi yayaların üzerine aracını sürerek bazılarını yaraladıktan sonra olay yerinden kaçarken polis tarafından silahla vurularak öldürülmesi sonrası yaptığı açıklamada, "Kalmak için buradayız, ödün vermeyeceğiz, bu savaşı kazanacağız" dedi.

Nir Barkat yayınladığı yazılı açıklamada yaralanan İsrail vatandaşlarına geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra şunları söylediği belirtildi:

"Kudüs için bugün zor bir gün. Şehir sakinlerine önemli bir mesajım var. Teröristlerin amacı hayatımızı bozmak ve bizi korkutmak. Onlara yanıtımız günlük rutin hayatımıza normal devam ederek vereceğiz. Bu mesaj teröristlere gidecek. Kalmak için buradayız. Ödün vermeyeceğiz. Bu zorlukları aşarak savaşı kazanacağız."

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı müslümanlara kapatması sonrasında çıkan çatışmaların ardından bir Filistinli Doğu Kudüs'le Batı Kudüs'ü ayıran yeşil Hat üzerindeki tramvay yoluna girerek bazı yayalara çarparak yaralamıştı.

İsrail'in Gazze'ye bu yaz düzenlediği saldırılar sonrası giderek tırmanan tansiyon İsrail hükümetinin aldığı tüm polisiye tedbirlere rağmen düşmedi.

Mescid-i Aksa'da sabah yaşanan gerginlikler sona ermeden, Doğu Kudüs'te Filistin ile İsrail arasında 1967 savaşındaki yeşil hat olarak adlandırılan 1 numaralı anayolda, Akkari aracını İsrailli yayaların üzerine sürmesinin ardından, İsrail polisi tarafından öldürülmüştü.

22 Ekim'de de Filistinli Abdurrahman eş-Şeludi (21), İsraillilere aracıyla çarpmasının ardından İsrail polisi tarafından vurulmuş ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

İsrail askerlerinin sabah saatlerinde, 1967'den beri ilk kez Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar girerek, Kıble Mescidi'nin içinde mihrab ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girmesi Filistin halkı nezdinde infiale sebep olmuştu.

Haberin Devamı