Gazete Vatan Logo

Kopan parmağı kardeşi yetiştirdi!

Uzun uğraşlar sonucu bulundu...

Başkent'te meydana gelen trafik kazasında yaralanan sürücünün kopan parmağı, uzun uğraşlar sonucu polis ekipleri tarafından kamyonet altında kalan otomobilin kapısında bulundu. Bulunan parmak, sürücünün kız kardeşi tarafından hastaneye yetiştirildi.

Kaza, Gazi Mahallesi Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müze ve Sergi Salonu önünde, dün akşam saatlerinde meydana geldi. İddialar göre, sürücülerinin kimliği belirlenemeyen 06 M 1068 plakalı otomobil ile 06 GEN 21 plakalı kamyonet kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle sürüklenen kamyonet, Çiftlik Caddesi üzerinde Yenimahalle istikametine doğru seyir halindeki Salih Kara'nın kullandığı 06 AL 2905 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Zincirleme kazada, araçlarda bulunan 6 kişi yaralanırken, Salih Kara isimli sürücünün parmağı koptu.

Yaralılar, olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışması sonucu araçlardan çıkarılarak çeşitli hastanelere götürüldü. Parmağı kopan Salih Kara ise eli sarılı halde bir süre ambulansta bekledikten sonra Keçiören Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü.

Bu arada, Salih Kara ile aynı araçta bulunan kız kardeşi, kurtarma ekiplerine, kaza sırasında ağabeyinin parmağının koptuğunu söyledi. Bunun üzerine itfaiye ekipleri ile AOÇ güvenlik görevlileri, kaza mahallinde kopan parmağı aramaya başladı. Salih Kara'nın kızkardeşi, olay yerinde çekim yapan Cihan Haber Ajansı kameramanından "Senin ışığın kuvvetli, şuraya getir de bakalım" diyerek, yardım istedi. Kameramanın "Ne arıyorsunuz" diye sorması üzerine, sürücünün kardeşi, kendi parmağını örnek göstererek, "Parmak arıyoruz, parmak" diye karşılık verdi. Yaklaşık 20 dakika süren arama çalışmasından sonuç alamayan itfaiye ekipleri, olay yerinden ayrıldı.

Bu arada, kaza yapan aracın üzerine devrilen kamyoneti kaldırmak için olay yerine vinç getirildi. Vince bağlanan kamyonet, üzerine devrildiği aracın üzerinden güçlükle kaldırıldı. Kamyonetin kaldırılmasının ardından, Salih Kara'nın yakınları ve olay yerindeki görevli polis memurları, kopan parmağı yeniden aramaya başladı. Arama çalışmalarına katılan bir vatandaş, aracın sıkışan şoför kapısını zorlayarak açtı. Aracın içine giren vatandaşların el fenerleri yardımıyla aradığı kopan parmağı, polis memuru buldu. Aracın içine girenler parmağı yerde ararken, polis memuru kopan parmağı aracın şoför kapısının pervazına sıkışmış halde gördü. Polis memuru "Bir saniye bir saniye" diyerek, arama yapanlara parmağı gösterdi. Bunun üzerine bir vatandaş "Aha işte, kapının arasında" diyerek, parmağı sıkıştığı yerden çıkardı. Çıkarılan parmak, önce bir peçetenin içine konulmak istendi. "Parmağa yapışır" denildikten sonra, naylon malzeme arandı. Parmak, içi boşaltılan kağıt mendil poşetine konulmaya çalışıldı. O sırada, bir vatandaş olay yerine çekilen itfaiye güvenlik şeridinden bir parça kopartarak getirdi. Naylon parçasıyla sarılan parmak, Salih Kara'nın yakınlarına verildi.

Kara'nın yakınları, olay yerindeki görevli trafik polisiyle görüşerek, parmağı Keçiören Hastanesi'ne en kısa sürede yetiştirmek için yardım istedi. Trafik polisi de gerekli görevlilerle görüşerek kendisine yardımcı olacağını söyledi. İçinde parmak bulunan araç, Salih Kara'ya yetiştirilmek için Keçiören Hastanesi'ne doğru yola çıkarken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı