Gazete Vatan Logo

Kongreyi kana bulayacaklardı

Ankara’da çıkan çatışmada öldürülen 2 DEAŞ’lı teröristin kaldığı evde yapılan aramalarda AK Parti olağanüstü kongresinin yapıldığı bölgenin krokisi çıktı.

Kongreyi kana bulayacaklardı

Cumartesi gecesi, eylem hazırlığında oldukları istihbaratı alınan 2 DEAŞ mensubunun kaldığı Ankara Etimesgut’taki bir eve polis baskın düzenledi. Evden karşılık verilmesiyle çıkan , 2 terörist ölü ele geçirildi. Dün bu olayla ilgili bir açıklama yapan Ankara Valisi Ercan Topaca, 2 teröristin etkisiz hale getirildiği evden, AK Parti 3. Olağan Kongresi’nin yapıldığı Ankara Spor Salonu çevresi ve Dikmen bölgesinde bir sivil toplum kuruluşuna yönelik krokiler çıktığını bildirdi. Topaca’nın verdiği bilgilere göre operasyonun başlangıç noktası, İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra itiraflarda bulunarak pişmanlık yasasından yaralanmak isteyen DEAŞ üyesi, Azeri uyruklu Ebu Hüseyin Celilov’un verdiği ifadeler oldu. Celilov, Ankara’ya birlikte geldiği iki teröristin sahte kimlikle Yapracık TOKİ Konutları’ndaki evi kiraladıklarını anlattı. Bunun üzerine eve operasyon yapıldı.

‘Büyük kayıp verilirdi’

Çıkan çatışmada öldürülen iki teröristin kimliklerinin henüz tespit edilemediğini, yabancı uyruklu olma ihtimallerinin yüksek olduğunu kaydeden Topaca, evde yapılan incelemede Kalaşnikof silahlar, el bombaları ve mermilerin yanı sıra bir bilgisayar, dijital malzemeler ve birkaç kroki bulunduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Bu krokilerden Ankara’ya büyük bir eylem için geldiklerini anlıyoruz. Bunlardan birinin, ülkemizde barışı bozacak, sosyal dayanışmayı, insanların birbirine olan kardeşlik duygularını ortadan kaldıracak şekilde sivil toplum kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği etkinliklere bir eylem planı krokisi olduğunu tespit ettik. Ayrıca pazar günü yapılan AK Parti olağanüstü kongresinin yapıldığı bölgeyle ilgili de bazı krokiler ortaya çıktı. AK Parti Kongresi’nde bunun olduğunu düşündüğünüz zaman el bombalarıyla yüzlerce kişinin öldürülebileceğini, Kalaşnikoflarla belki çok büyük kayıpların yaşanacağını biliyoruz. Vaktinde müdahaleyle böyle bir fırsatı bulamadılar.”

Haberin Devamı

‘Terörist kar maskeliydi’

Teröristlerin etkisiz hale getirildiği operasyonla ilgili ayrıntıların sorulması üzerine Vali Topaca, özel harekat polisleri ile çatışmaya giren kişilerin eğitimli ve tehlikeli teröristler olduklarını belirtti. Topaca, teröristlerin silahlarını yataklarının yanında hazır tuttuklarını, yüzünde kar maskesi olan teröristin özel harekat polislerine ateş açtıktan sonra etkisiz hale getirildiğini vurguladı.

Haberin Devamı