Gazete Vatan Logo

Kobani tamamen Kürt güçlerinde

Kobani'nin kontrolünün çoğu YPG öncülüğündeki Kürt grupları ile ÖSO'ya geçtiği bildirildi

Suriye'nin Halep iline bağlı Kobani (Ayn el-Arap) ilçesinde terör örgütü IŞİD'e karşı savaşan Peşmerge güçlerinden Yüzbaşı Behram Şervani, Peşmerge, ÖSO, YPG ve bazı Kürt gruplarının, kentin çoğunda kontrolü sağladığını bildirdi.
Şervani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "IŞİD örgütüne karşı savaşan Peşmerge, Halk Savunma Birliği (YPG) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Kobani'nin doğusundaki bazı bölgelerin yanı sıra güneyindeki Termik ile Mamit köylerini örgüt militanlarından temizledi" dedi.
Kontrolünü ele geçirdikleri bölgelerde IŞİD tarafından yerleştirilen mayın ve diğer patlayıcıları temizleme çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Şervani, IŞİD saldırıları nedeniyle yaklaşık 4 ay önce göç etmek zorunda kalan Kobanililerin geri dönmesine ilişkin "Kentin IŞİD militanlarından tamamen temizlenip güvenliğini sağlamadan önce geri gelmelerine izin verilmeyecek" diye konuştu.
Rakka Devrimcileri saha komutanı Ebu İbrahim, ÖSO, YPG gibi bazı Kürt grupları ile Peşmergelerin Kobani ilçesinin kontrolünü tamamıyla ele geçirdiğini ifade ederek "IŞİD ile çatışmalarımız Kobani çevresinde devam ediyor. Kobani'yi IŞİD güçlerinden temizledik" açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

"BİRKAÇ SAAT SONRA MÜJDELİ HABER VERECEĞİZ" DEMİŞTİ

Rûdaw’a konuşan Enver Müslim, Kobani’de operasyonun sürdüğünü belirterek, kent merkezinin tamamının kurtarılmasına saatler kaldığını söyledi. Müslim, birkaç saat içinde müjdeli haberler vereceklerinin altını çizdi.

Kobani’de 10 bin sivilin yaşadığını ve yaşanan başarıdan dolayı çok sevinçli olduklarını dile getiren Müslim, halkın zılgıtlar çektiğini aktardı. Müslim, göç edenlerin de dönmeye başladığını ifade etti.

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Komutanı Dıham Gergeri ise, IŞİD’in bir tank ve doçkası ile bir miktar cephanesinin, Kürt güçlerinin eline geçtiğini kaydetti.

Komutan Gergeri, örgüt mevzilerini ağır silahlarla vurduklarını ifade etti.

Kürt güçleri bugün Sanayi Mahallesi ile Kaniye Kurdan mahallelerini kontrol etti. Geriye sadece Mıktel Mahallesi kaldı.

Haberin Devamı

Kobani’de 5’inci ayındaki savaşta Peşmerge Güçleri, Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) destek amacıyla kentte bulunuyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, YPG güçlerinin IŞİD’in 16 Eylül’den bu yana kuşattığı Kobani kasabasında kontrolü tamamen sağlamaya yakın olduğunu belirtti.