Gazete Vatan Logo

Kırım'dan Putin'e çağrı!

Kırım bölgesindeki Moskova yanlısı lideri Aksiyonov, Rusya lideri Vladimir Putin'den barışa yardımcı olmasını istedi.

Kırım'dan Putin'e çağrı!

Ukrayna'nın özerk Kırım bölgesindeki Moskova yanlısı lideri Aksiyonov, Rusya lideri Vladimir Putin'den barışa yardımcı olmasını istedi. Bir Kremlin yetkilisi, Sergiy Aksiyonov'un isteğinin "karşılıksız bırakılmayacağını" söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama bölgedeki askeri hareketliliğin ardından Moskova'yı müdahaleye karşı uyardı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Ukrayna'nın Geçici Başbakanı Arseniy Yatsenyuk da Kiev'in "Rus provokasyonuna boyun eğmeyeceğini" vurguladı. Yatsenyuk bu açıklamayı Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in devrilmesinin ardından kurulan kabinesinin ilk toplantısında yaptı.

Bölgedeki BBC Muhabiri Mark Lowen Kırım'daki çatışma olasılığının toplantının başlıca gündem maddesi olacağını söylüyor. Kimliği bilinmeyen askeri üniformalı silahlı kişilerin dün gece Kırım'daki bir havaalanını daha ele geçirdiği haberleri geliyor. Dün de iki havaalanı ve iletişim merkezleri ele geçirilmişti.

Ukrayna'nın geçici Cumhurbaşkanı Olexander Turçinov Rusya'yı Kırım'daki Karadeniz Filosuna takviye olarak yüzlerce asker ve askeri uçak göndermekle suçladı.

Moskova ise Kırım Körfezi'ndeki askeri hareketliliğin uluslararası anlaşmaları ihlal etmediğini ve havaalanlarının ele geçirilmesiyle ilgisi olmadığını savundu.






Haberin Devamı