Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu’ndan telefon: ‘İnsanlığımızı kaybediyoruz’

HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşananları değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “İnsanlığımızı kaybediyoruz. En büyük tepkiyi Diyanet İşleri vermeli” diye konuştu

Kılıçdaroğlu’ndan telefon: ‘İnsanlığımızı kaybediyoruz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu HDP Eş genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un vefat eden annesi Hatun Tuğluk’un Ankara İncek’teki cenaze töreninde yapılan ırkçı saldırı sonucu defnedildiği mezardan çıkarılmasıyla sonuçlanan olay için “İnsanlık dışı. İnsanlığımızı kaybediyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, olayın sorumlusunun hükümet olduğunu söyledi ve “Sorumlu hükümet, çünkü devleti kin ve düşmanlıkla yönetiyorlar” ifadesini kullandı. CHP lideri şöyle sürdürdü: “Bu yapılan insanlıkdışıdır. En büyük tepkiyi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vermesi lazım. Başbakanın Cumhurbaşkanın çıkıp “bu yapılan insanlık dışıdır” demesi lazım. Defnedilen bir kişinin defnedildiği yerden tepkiler üzerine alınıp başka bir yere götürülmesi olayının bir başka örneğine tarihte ne tanık olduk ne duyduk.” Kılıçdaroğlu, Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada olayın “sataşma” diye nitelenmesi konusunu da şöyle değerlendirdi: “Valilik hükümetin talimatı üzerine açıklama yapan bir makam. Valiliğe şöyle bir açıklama yapın demişler. Olayın kamuoyunun belleğinde biraz sıradan rutin biçimde yer alması için yaptırmışlar.”

Haberin Devamı

Çanakkale örneği

“Bakın Çanakkale’de bize karşı silah çeken, askerlerimizi şehit edenlerin mezarları orada. Ve biz o mezarlara saygı gösteriyoruz. Atatürk o mezarlar için ölenlerin annelerine diyor ki “onlar bizim bağrımızda, bizim çocuklarımız. Devlet dediğimiz işte budur. Devleti kinle, öfkeyle gerginlikle düşmanca yönetiyorlar. Düşmanlık yaratarak yönetiyorlar.”

‘Erdoğan’ın tek gündemi var ben’

Kemal Kılıçdaroğlu, “Tarım Çalıştayı”na katılmak üzere gittiği Balıkesir’de programın düzenlendiği otelin salonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Fındık üreticisinin sorunları var. Bütün Türkiye konuşuyor ama sadece konuşmayan hükümetin kendisi. Bu kadar dert varken bu dertlerin üstü örtülmek isteniyor” ifadesini kullandı. Vatandaşın gündeminin farklı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: ”Sayın Erdoğan’ın gündemi ise ayrı. Fındık üreticisinin gündemi ayrı Sayın Erdoğan’ın gündemi ayrı. Efendim beyaz et, buğday ve hububat üreticisinin gündemi ayrı Sayın Erdoğan’ın gündemi ayrı. Onlar ‘Geçinemiyoruz, borç batağındayız. Aman sorunumuzu çözün’ diyorlar. Sayın Erdoğan’ın tek gündemi var. O da benim. Tabii bu beni mutlu ediyor. Onun gündeminde sadece ve sadece benim olmam beni mutlu ediyor. Benimle ilgileniyor, benimle uğraşıyor, benimle konuşmak istiyor, bana çatıyor. Amaç acaba toplumun yoğun gündeminden toplumu nasıl koparırım? Beni üzen nokta asıl burası. Türkiye’nin gerçek sorunlarını konuşamıyoruz ve tartışamıyoruz.”

Haberin Devamı