Gazete Vatan Logo

Kibar Holding’de halka arz hazırlığı

Kibar Holding, bünyesindeki şirketlerden en az birini halka arz etmeyi planlıyor. Başkan Ali Kibar, işlem için henüz borsa seviyesinin düşük olduğunu biraz daha gözlem yapacaklarını açıkladı

Kibar Holding’de halka arz hazırlığı

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, bu yıl 24 milyar lira ciroyu yakalamasını beklediği holding bünyesindeki şirketlerden bir veya ikisini halka arz edebileceklerini belirtti. Kibar, holdingin enerji biriminin doğalgaz ithalat hacmini artırmak için, Hyundai Motor ile ortak oldukları Hyundai Assan otomobil fabrikasının yeni bir modelin üretime alınması için “mutfak çalışması” yürüttüğünü belirtti. Bu hafta yapılacak alüminyum teknolojileri fuarı öncesinde Reuters’ın sorularını yanıtlayan Kibar, “Bazı yatırım düşüncelerimiz var. Burada Ankara ile mutabık olunduğu takdirde bazı açılımlar dahi düşünebiliriz. Bir-iki şirketin halka arzını deneyebiliriz” diye konuştu.

Zamanlama konusunda net bilgi vermeyen Kibar, “Borsanın bulunduğu seviye henüz düşük, şartlar iyileşmeye çalışıyor, biraz daha gözlemleyerek aksiyon alma imkanımız var. Tüm bilançolarımız, verilerimiz uygun şekilde devam ediyor” dedi.