Gazete Vatan Logo

Kerry Fransa'dan özür diledi

ABD yönetiminin Paris’te Pazar günü düzenlenen "terörü lanet ve Fransa halkıyla dayanışma yürüyüşüne" üst düzeyde katılmamanın hata olduğunu itiraf etmesinin ardından, bugün Dışişleri Bakanı John Kerry Fransa’ya gitti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkesinin terörle mücadelede Fransa'ya verdiği desteği teyit için geldiği Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından kabul edildi.

John Kerry, daha sonra Fransız mevkidaşı Laurent Fabius ile geçen hafta saldırılara hedef olan Charlie Hebdo dergisi ve Musevi marketini ziyaret ederek çelenk bıraktı.

"ABD FRANSA İLE DAYANIŞMA HALİNDE"

Kerry, Paris’te Cumhurbaşkanı François Hollande ve üst düzey yetkililerle görüşerek, “ABD’nin Fransa ile dayanışma halinde olduğunu göstermeye geldiğini” belirtti. “Paris’i kucaklamaya geldim” diyen Kerry’i sıcak bir şekilde karşılayan Hollande Dışişleri Bakanı’na sıkıca sarıldı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Paris’teki yürüyüşe katılmadığı için Kerry’nin kendilerinden özür dilediğini belirtti.

Pazar günü başkentteki yürüyüşe pek çok liderle birlikte 40’tan fazla ülkenin üst düzey temsilcileri katılmıştı.

ABD Başkanı Barack Obama ve üst düzey yetkililerin Paris’teki yürüyüşe katılmamaları, ABD kamuoyu ve medyasında yoğun eleştirilere yol açmıştı. Bunun üzerine Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, aralarında Başbakan Davutoğlu’nun da bulunduğu 40 dünya liderinin katıldığı mitinge ABD’nin üst düzeyde katılmamasının hata olduğunu söylemişti.

Haberin Devamı